Logo

Minieme gooit hoge ogen in Superdivisie

 

 

De 12-jarige Lisa Lung uit Sint-Truiden behaalde vorige week vier gouden plakken bij de jeugd op het BK tafeltennis. De miniem speelt ondertussen ook in de superdivisie, waar ze hoge ogen gooit. De ambitie is grenzeloos.

 

Als het van het talent van de 12-jarige Lisa Lung uit Sint-Truiden afhangt, staat het in de sterren geschreven dat Limburg een mooie toekomst heeft in het tafeltennis. Op 14 februari veroverde de provincie maar liefst zeven medailles op het BK voor jeugd in Louvain-La-Neuve. Uitblinker was alweer miniem Lisa Lung van STAG Hasselt met goud bij de enkel miniemen, dubbel meisjes en dubbel gemengd.

Lisa wint dit seizoen alles wat op haar weg komt op individuele kampioenschappen. De drie gouden plakken op het BK voor jeugd zijn voor begeleider Dirk Radoes uit Sint-Truiden geen verrassing. "Lisa is op dit moment gewoon de beste speelster van het land in haar leeftijd en wordt ook stilaan de schrik van heel wat ervaren senioren", weet Radoes die Lisa overal begeleidt. "Ik ben zowat het lopend navigatiesysteem voor Lisa en zorg voor heel wat praktische zaken."

Lisa verhuisde, samen met haar moeder, op haar zesde terug van België naar China. In de lente van 2011 keerde het gezin Lung terug naar ons land. Amper een week na haar aankomst in België won Lung al goud bij de miniemen op de Youth Cup in Hasselt.

"Ze is nu zeven maanden terug in België en spreekt al enkele woordjes Nederlands. Ons jonge talent volgt nu samen met nog een aantal buitenlanders een intensieve taalcursus in Sint-Truiden. Het is de bedoeling dat ze volgend schooljaar aanpikt in een middelbare school", zegt Radoes.

Lisa speelt ondertussen in de Superdivisie tussen de senioren, waar ze de enige miniem is. De eerste reeks wedstrijden ging ze nog de mist in tussen al die ervaren spelers, maar dat is nu rechtgezet. De 12-jarige draait nu met haar Hasseltse ploeg mee in de middenmoot en is een geduchte tegenstandster.

"De intense opleiding in China en de goede begeleiding in België werpen hun vruchten af", zegt mama Hongru Fu, die altijd aan de zijde van haar dochter staat en ook zelf tafeltennis speelde. "Tafeltennis is een nationale sport in China en Lisa genoot de beste opleiding die er is. Onze ambitie kent geen grenzen."

 

Bron: Truineer
©tekst en foto: Raf Vanmechelen