Logo

Zondag werden in Buggenhout de Vlaamse Kampioenschappen gewonnen. Bij de heren ging Kilomo Vitta verrassend met de zege lopen, terwijl Daria Mityukova haar titel bij de dames kon verlengen.

Oost-Vlaanderen ontving met zeven A-spelers een sterk deelnemersveld bij de heren, die in twee poules werden opgedeeld. Op Robin Devos stond in poule B geen maat, maar achter hen hielden Nuytinck, Janssens en McBeath elkaar in evenwicht. Op basis van de onderlinge resultaten was het Limburger Janssens die zich plaatste voor de halve finales.

Ook in de A-poule was spanning troef, aangezien Jean, Vitta en Bierny elk twee wedstrijden wonnen. Opnieuw moest naar het onderling resultaat gekeken worden, waar Kilomo Vitta en Lauric Jean als besten uitkwamen.

In de halve finales bleken groepswinnaars Devos en Vitta de sterkste van respectievelijk Jean en Janssens. In de Antwerpse finale trok Vitta (A17) verrassend aan het langste eind tegen Devos (A8).

 

Bij de dames vielen twee inschrijvingen te noteren, maar Eline Loyen moest in extremis nog afzeggen. Hierdoor weet Daria Mityukova zonder te spelen haar titel te verlengen.

 

In de B-reeksen gingen de titels naar Yannick Maes en Lisa Lung.