Logo

Zondag 3 februari worden in het Oost-Vlaamse Buggenhout de Vlaamse Kampioenschappen gespeeld. Negen A-spelers tekenen in principe present.

De grootste delegatie vinden we terug bij de heren, waar in totaal zeven spelers de strijd aangaan om de titel van Vlaams Kampioen. Het jonge geweld uit de topsportschool (Lauric Jean, Cedric Nuytinck, Robin Devos en Ludovic Bierny) zijn allemaal van de partij. Zij krijgen concurrentie van Kilomo Vitta en Tim Janssens.

Van de buitenlandse spelers die in België actief zijn gebruikt enkel David McBeath de gelegenheid om mee te strijden om de titel. Drie namen ontbreken dus op het appel: Marc Closset, Zhang Dong Ying en Robin Declercq.

 

Bij de dames zal de winnaar komen uit het duel tussen titelverdedigster Daria Mityukova en uitdaagster Eline Loyen. Wang Wan Ying – een andere vaste naam in de strijd om de Vlaamse titel in de A-reeks – is al een tijdje ziek en kan dus niet deelnemen.

Iliana Dimitrova (Immo Mortsel) is niet van de partij. Er is bovendien geen enkele buitenlandse speelster die zich geroepen voelt om deel te nemen.

 

De Vlaamse Kampioenschappen starten om 10 uur met de reeksen E en D. Twee uur later nemen de B- en C-spelers het tegen elkaar op. De A-spelers komen vanaf 14 uur in actie.