Logo

Het afgelopen weekend verzamelde de Belgische top in Andenne voor de Belgische Kampioenschappen voor zowel het enkel- als het dubbelspel. Titelverdedigers Jean-Michel Saive en Nathalie Marchetti bleken opnieuw de beste spelers van het pak.

Jean-Michel Saive moest wel tot het uiterste gaan voor zijn 25ste titel. In elke wedstrijd startte hij overigens met verlies in de eerste set. Zo ook tegen zijn broer Philippe (kwartfinale) en Cedric Nuytinck (halve finale), wedstrijden waarin hij telkens een belle nodig had om zijn status als beste Belgische speler staande te houden tijdens dit BK.

In de andere helft van de tabel wist Benjamin Rogiers een slagveld te creëren. De huidige nummer acht in ons land versloeg achtereenvolgend Robin Devos (A3; kwartfinale) en Yannick Vostes (A2; halve finale), maar moest zich na winst in de openingsset in de finale tegen Jean-Mi alsnog in vijf sets gewonnen geven tegen de absolute recordhouder.

Er vielen ook enkele verrassingen te noteren in de poulefase. Arthur Bilas (B0) wist Ludovic Bierny (A13) te verschalken, terwijl Tim Janssens (A17) en Yannick Maes (A22) twee maal hun meerdere moesten erkennen in een B-speler. Pierre-Yves Lemaitre (B2) hield Robin Saudemont (A25) in bedwang, maar kon niet beletten dat zijn ploegmaat bij Tiège Hervé Delporte (A24) de poule won.

 

Bij de dames kreeg Nathalie Marchetti hevige tegenstand van de selectiespelers van de Leuvense topsportschool. Met drie speelsters in de halve finales staat duidelijk een nieuwe Vlaamse generatie klaar. Marchetti (A1) wist regerend Vlaams kampioene Margo Degraef (A13) van zich af te houden in de halve finale, terwijl Eline Loyen (A7) een kleine stunt neerzette tegen collega Lisa Lung (A5). 

Ook Marie Maesen (B0) - regerend Belgisch kampioen bij de B-speelsters - kende een goed BK. Zij wist haar poule verrassend te winnen met onder andere een zege op Gabriela Vinci (A8).

 

In het dubbelspel gingen de titels naar de duo's Jean/Lambiet (heren), Marchetti/Vinci (dames) en Delobbe/Marchetti (gemengd), waardoor Nathalie Marchetti in alle mogelijke reeksen goud heeft veroverd.