Logo

Maandagavond werd de deelnemerslijst aan het BK voor A-spelers bekend gemaakt. De grootste verrassing is het ontbreken van titelverdediger Jean-Michel Saive: "Op 45-jarige leeftijd moet ik nu eenmaal keuzes maken".

Infos-ping.be kreeg Saive te pakken voor een reactie: "Zo'n dag is zowel fysiek als emotioneel erg zwaar en eerlijk gezegd denk ik dat ik na 25 titels niet veel meer te bewijzen heb. Vorig jaar was nog belangrijk omdat ik dat magische cijfer 25 wilde halen. Ik ben echter geen robot."

Jean-Mi heeft net een zwaar parcours achter de rug met de Open van Qatar en Koeweit. "Ik heb me via die weg mogelijk geplaatst voor de eerste Europese Spelen van juni in Bakoe. Dat is de allereerste editie en als voorzitter van de atletencommissie van het Europees Olympisch Comité primeert dat toernooi op het BK."

Het Belgische tafeltennisicoon geeft ook de voorkeur aan de uitnodiging van de ITTF voor de tweede editie van de ITTF Legends Tour die woensdag start in het Zweedse Halmstad. "Het is een hele eer om voor dit tornooi uitgenodigd te worden."

 

Door de afwezigheid van Jean-Michel Saive ligt de weg open voor een nieuwe Belgische kampioen. Robin Devos is nu de best geplaatste speler én duidelijk in vorm. Cedric Nuytinck is op wereldniveau dan weer de hoogst geklasseerde speler. Iedereen kent elkaar echter door en door waardoor verrassingen nooit uit te sluiten zijn.

Bij de dames is titelverdedigster Nathalie Marchetti wel van de partij.

 

{tab title="Heren"}

 1. Robin Devos (A2)
 2. Cedric Nuytinck (A3)
 3. Yannick Vostes (A4)
 4. Benjamin Rogiers (A5)
 5. Cédric Merchez (A8)
 6. Lauric Jean (A9)
 7. Julien Indeherberg (A10)
 8. Kilomo Vitta (A12)
 9. Ludovic Bierny (A13)
 10. Florent Lambiet (A14)
 11. Marc Closset (A15)
 12. Grégory Obert (A17)
 13. Hervé Delporte (A18)
 14. Martin Allegro (A19)
 15. Clément Hennaut (A20)
 16. Tim Janssens (A21)
 17. Gaetan Swartenbrouckx (A22)
 18. Yannick Maes (A23)
 19. Arthur Bilas (A26)

{tab title="Dames"}

 1. Nathalie Marchetti (A1)
 2. Lisa Lung (A3)
 3. Daria Mityukova (A4)
 4. Florence Van Acker (A5)
 5. Margo Degraef (A6)
 6. Eline Loyen (A8)
 7. Elena Chmiguelskaia (A10)
 8. Gabriella Vinci (A13)
 9. Marie Maesen (A15)

{/tabs}