Logo

Nathalie Marchetti en Eline Loyen strijden straks om de landstitel bij de dames. Zij versloegen respectievelijk Koszulap en Degraef in de halve finales van het Belgisch Kampioenschap.

Koszulap wist zich verrassend genoeg te plaatsen voor de halve finales na een indrukwekkend parcours waarin ze Jana Bernard, Marie Maesen en Daria Mityukova kon uitschakelen. Haar zegereeks werd in de halve finales gestuit door haar voormalige trainingspartner in Blégny, Nathalie Marchetti. De speelster van Diest is gebrand om haar Nationale titel te heroveren en verloor nu pas haar eerste set.

Na een zware strijd in de kwartfinales tegen Morgane Guidon, kon de Limburgse Eline Loyen zich nu in vier sets plaatsen voor de finale. Ze versloeg de Antwerpse Margo Degraef, die niettemin tevreden kan zijn met brons nadat ze Lisa Lung in de kwartfinales had uitgeschakeld. Loyen is op dit moment de enige speelster die op dit BK twee maal goud kan pakken, nadat ze gisteren mét Degraef het dubbelspel bij de dames naar haar hand had gezet. Met ook nog zilver in het dubbel gemengd aan de zijde van Tim Janssens is ze sowieso al de meest succesvolle atleet van dit weekend met het maximum van drie finales.