Logo

Door het verdwijnen van haar herenploeg in Superdivisie, heeft het bestuur van STAG Hasselt de koppen bij elkaar gestoken om een nieuw toekomstplan uit te werken. Het resultaat is een terugkeer naar de roots: volop gaan voor jeugdwerking en een band creëren met de omgeving. De terugkeer op het hoogste niveau is daarbij geen must, maar er blijft wel een voeling met het toptafeltennis dankzij de vaste waarden als de International Youth Cup en het jaarlijkse A-tornooi.

 

Persbericht TTC Stag Hasselt

 

Sinds jaar en dag is TTC Hasselt een begrip in het Belgische tafeltennis. De in 1972 ontstane vereniging groeide langzaam maar zeker uit tot een sterk geheel. Een gedreven bestuur zette zich destijds al volop in voor de jeugd. De club werd dan ook een kweekvijver voor jeugdig talent. Geen enkele inspanning was te groot. Als eerste vereniging in België haalden we professionele en internationaal gerenommeerde trainers naar Hasselt. Jeugdspelers konden bij ons uitgroeien tot de nationale top en zelfs op internationaal niveau wedstrijden betwisten. Onze eerste grote sportieve successen als club werd behaald op nationaal en internationaal niveau door spelers uit eigen opleiding. Stilaan werden er ook meer inspanningen gedaan om topspelers aan te trekken die op hun beurt zowel de club als de spelers naar een nog hoger niveau brachten.

Het beter worden van onze spelers ging gepaard met het meer en meer gegeerd worden van dezelfde spelers op de transfermarkt. Na het Vlaams decreet dat een vrije transfer mogelijk maakte werd het voor de club onmogelijk diezelfde spelers te houden. Na jaren van hard labeur verdween die investering als sneeuw voor de zon. Sportief speelden we ondertussen zowel bij de heren als bij de dames in super en onze andere ploegen volgden op de voet. Sportief afbouwen was voor een ambitieuze club als de onze geen optie waardoor er vele investeringen gebeurde om op hetzelfde niveau mee te draaien, trachten onze betere jeugd te houden en nieuwe spelers aan te trekken. Dit bracht een tweede golf van successen teweeg. Denk maar aan de 4 landstitels bij de dames, 3 keer winnaar van de beker van België bij de dames en de heren op uitzondering van 1 jaar onafgebroken aanwezig in de heren superdivisie sinds de opstart.

Nadat we  dit jaar wat te licht aantraden zowel in super als in eerste nationale werd het ons duidelijk dat het tijd werd om alles eens grondig te evalueren. Als club zijn we blij dat bij die evaluatie zowel de succesvolle “jeugdspelers” van weleer als de ervaren bestuursleden uit die tijd betrokken waren. We zijn tot besluit gekomen een andere koers te gaan varen. De fundamenten van onze nieuwe visie zijn bepaald. De komende weken en maanden willen we benutten om die visie volledig uit te werken om er volgend seizoen weer te staan. Op de eerste plek komt weer de jeugdwerking en het sociale aspect van onze vereniging. We hechten nu minder belang aan het zo hoog mogelijk meedraaien in competitie maar nog meer belang aan het bieden van doorgroeimogelijkheden voor de jeugd als sporter en als jonge mens. Eerste doel is om weer een solide basis te vormen die zich thuis voelt in onze vereniging. Met de jeugd zijn we al goed op weg want er zit sinds dit jaar weer muziek in ons jeugdgroepje. Toch willen we dit graag verder en beter uitbouwen door meer en meer mensen uit de nabije omgeving kennis laten maken met onze sport en hen een mogelijkheid bieden die te beoefenen. Een ander doel, hetgeen de club reeds zoveel successen bezorgde, is ervoor te zorgen dat de gemotiveerde speler bij ons kan bijleren en tot lieve lust doorgroeien. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat beide doelstellingen haalbaar zijn met de kennis, de ervaring en de drijfkracht  van ons vernieuwde bestuur. Samen met de inzet van onze leden zal hier wederom iets moois bloeien.

Op organisatorisch vlak blijven topevenementen als de “International Youth Cup” en het “Internationaal A-tornooi” op de agenda staan.


Het bestuur TTC Stag Hasselt