Logo

Rode lantaarn dwingt met twee speelsters extra punt af in Vedrin

De tiende competitieweek van de dames kende grotendeels een logisch verloop. Opvallend was echter het gelijkspel van Manage bij Vedrinamur, terwijl de meisjes van Hasselt niet hoefden te spelen voor de volle buit.

 

Centre Manage, tot vorige week de rode lantaarn in de Belgische Superdivise, trad met slechtst wee speelsters aan tegen Vedrinamur. Emeline Baume (foto) en vooral Laeticia Ganty stuntten echter zwaar tegen de thuisploeg die met drie B0-speelsters aantrad. Baume won logisch genoeg drie wedstrijden, maar Ganty (B2) scoorde een hattrick. Door dit extra puntje deelt Manage nu de laatste plaats met Schulen en Châtelet. Beide staartploegen leden een thuisnederlaag tegen respectievelijk La Villette Charleroi en Minerois. De zorgen van de Carolo's zijn echter nog niet voorbij. Ondanks het aantreden van twee A-speelsters wist het de Limburgers slechts met 4-6 opzij te zetten.

Bovenaan het klassement houden alle ploegen stand. Net als Minerois, wisten ook Immo Mortsel (Verviers) en AFP Antwerpen (Herstal) hun wedstrijd winnend af te sluiten. Hasselt behoudt haar aansluiting, nadat Dinez forfait moest geven. Het Luxemburgse team kon niet rekenen op Georis en Viroux en gaf vrijdag reeds te kennen verstek te moeten laten gaan voor deze wedstrijd.