Logo

Underdog haalt zwaar uit tegen favoriet in strijd voor behoud

Vedrinamur heeft thuis een belangrijke zege geboekt in de strijd om het behoud in de Belgische Superdivisie. Het won met zware 5-2 cijfers van Caj-Mir Saint-Ghislain.

 

Beide teams stelden hun twee A-spelers op die werden geflankeerd door een goede B0, wat betekende dat Caj-Mir op papier de sterkste zou zijn in Namen. Zowel Grégory Obert als Frédéric Sonnet bleken donderdagavond echter ongenaakbaar en wisten Benjamin Rogiers en Yang Chen de loef af te steken. Vooral de eerste twee gewonnen belles vormden de basis voor de Naamse zege, maar ook in het dubbel bleek het thuisduo de sterkste.

Caj-Mir kon slechts twee punten scoren. François Gobeaux slaagde er niet in om te winnen tegen Michael Uttilla of Benjamin Rogiers.

Underdog Vedrinamur leidt na deze tweede zege op rij zowaar in de degradatiepoule van de Belgische Superdivisie met een puntje voorsprong op Caj-Mir, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Volgende week donderdag speelt de Naamse ploeg thuis haar inhaalwedstrijd tegen Vervia.

Vedrinamur - Caj-Mir Saint-Ghislain 5 - 2
Grégory OBERT - Benjamin ROGIERS 3 - 2 14, -7, -8, 10, 3
Frédéric SONNET - YANG Chen 3 - 2 8, -4, -2, 9, 6
François GOBEAUX - Michael UTTILLA 1 - 3 -6, -9, 7, -3
Obert/Sonnet - Yang/Rogiers 3 - 1 -8, 3, 5, 10
Grégory OBERT - YANG Chen 3 - 0 6, 8, 9
Frédéric SONNET - Benjamin ROGIERS 1 - 3 -5, -5, 9, -5
Frédéric SONNET - Michael UTTILLA 3 - 0 5, 5, 7