Logo

Namenaars voor de start reeds tevreden met nederlaag

EBS heeft geen moeite gedaan om La Villette Charleroi het vuur aan de schenen te leggen in de onderlinge ontmoeting in de strijd om de halve finales in de Belgische Superdivisie.

 

Op bezoek bij de Carolo's voor de heenwedstrijd in poule B van de play-offs, liet de ploeg uit Auvelais haar belangrijkste versterkingen thuis. Martin Bratanov, Robin Saudemont en Geoffrey Chantrenne zakten af naar Charleroi en keerden snel weer terug.

La Villette trad immers in haar traditionele bezetting aan met Jean-Michel Saive, Wang Jian Jun en Kou Lei. Het team dat Europees net niet kon overwinteren in de Champions League gaf slechts vijf sets weg. Robin Saudemont wist ei zo na te stunten tegen "JJ" Wang, maar die zette in de belle orde op zaken. Martin Bratanov snoepte een set af van Saive. Bratanov en Chantrenne wisten tegen Wang en Kou er eveneens een belle uit te slepen.

De spanning is in deze groep na amper twee wedstrijden compleet weg. De Carolo's denderen vlot naar de halve finales, terwijl EBS dankzij een 1-6 overwinning nog nauwelijks schrik hoeft te hebben van Immo Mortsel voor de tweede plaats. Enkel als de Antwerpenaren stunten tegen de titelverdediger, worden de plaatsjes terug duur in groep B.

 

La Villette Charleroi - Hayon EBS 7 - 0
Jean-Michel SAIVE - Martin BRATANOV 3 - 1
WANG Jian Jun - Robin SAUDEMONT 3 - 2
KOU Lei - Geoffrey CHANTRENNE 3 - 0
Wang/Kou - Bratanov/Chantrenne 3 - 2
Jean-Michel SAIVE - Robin SAUDEMONT 3 - 0
KOU Lei - Martin BRATANOV 3 - 0
WANG Jian Jun - Geoffrey CHANTRENNE 3 - 0