Logo

Ludovic Bierny kan de eer redden voor Mortsel

In de eerste wedstrijd in groep B van de play-offs in de Superdivisie Heren heeft EBS thuis een verschroeiende start genomen met een 6-1 zege tegen Immo Mortsel.

 

Mortsel, dat niet kan rekenen op Zhang Dong Ying, zakte desalniettemin met drie A-spelers af naar Auvelais. Het Antwerpse team trad aan met Segun Toriola, Ludovic Bierny en Robin De Clercq. EBS speelde thuis eveneens met drie A-spelers: de Taïwanees Chen Chien-An, Damien Delobbe en Martin Bratanov. Een zware clash dus waarin de thuisploeg een groot overwicht had.

Chen Chien-An (foto) won de strijd der kopmannen met 3-0 van Segun Toriola. Ludovic Bierny kon de stand daarna in evenwicht brengen door in de belle afstand nemen van Martin Bratanov, maar nadien was het al EBS wat de klok sloeg. Enkel in het dubbelspel konden de Antwerpenaren nog een set afsnoepen.

Aangezien La Villette Charleroi ook deel uitmaakt van deze groep, heeft EBS haar ticket voor de halve finale al zo goed als beet. Mortsel moet thuis al met 7-0 winnen, wil het voor EBS eindigen in deze groep. 6-1 zou ook voldoende zijn, maar dan mag het maximaal drie sets prijsgeven.

 

Hayon EBS - Immo Mortsel 6 - 1
CHEN Chien-An - Segun TORIOLA 3 - 0
Martin BRATANOV - Ludovic BIERNY 2 - 3
Damien DELOBBE - Robin DE CLERCQ 3 - 0
Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 1
CHEN Chien-An - Ludovic BIERNY 3 - 0
Damien DELOBBE - Segun TORIOLA 3 - 0 W.O.
Martin BRATANOV - Robin DE CLERCQ 3 - 0