Logo

Maxime Guyot matchwinnaar nadat thuisploeg twee wedstrijdballen laat liggen

De play-downs beloven een spannende bedoening te worden dit jaar. Twee teams steken er qua spelers wat bovenuit: promovendi Caj-Mir en Vervia hebben op papier de sterkste teams. Berlaar en Vedrinamur moeten dus stunten om lijfsbehoud in de Superdivisie te verzekeren. Ze begonnen daar donderdagavond mee met een onderlinge thriller.

 

Beide teams lieten in de chalet te Berlaar niks aan het toeval over en stelden zowat hun sterkste team op. Berlaar trad aan met Christophe Closset, Florent Lamoque en Tom Van Schil. Vedrinamur bracht Frédéric Sonnet, Grégory Obert en Maxime Guyot in stelling.

De openingswedstrijd tussen Van Schil en Sonnet ging, ondanks een goede start van de thuisspeler, makkelijk naar een goed spelende Sonnet. Grégory Obert diepte de voorsprong voor de Namenaars verder uit met een zege in vier sets tegen Lamoque.

Berlaar reageerde met een ruime zege van Christophe Closset tegen Guyot en winst in het dubbelspel. Met een 2-2 tussenstand aan de pauze, was de spanning te snijden.

Die werd alleen maar verder opgeschroefd bij 3-3. Obert ondervond weinig problemen met Van Schil, maar de jongste Closset verraste vriend en vijand door in een uitstekende wedstrijd de bezoekende kopman Sonnet in vier sets weg te spelen.

Het duel werd dus beslist in de allerlaatste wedstrijd: Florent Lamoque en Maxime Guyot kregen alle druk op de schouders. De bezoeker startte flitsend en trok de eerste set naar zich toe, maar Lamoque zette de situatie recht met twee setzeges op rij. Maxime Guyot liet zich niet van de wijs brengen en haalde er een belle uit, die uiteindelijk naar 9-9 evolueerde. Guyot kreeg het eerste matchpunt, maar Lamoque redde. Florent veroverde zelf twee maal op rij een mogelijk beslissend punt, maar geraakte niet voorbij de bezoeker (12-12). Uiteindelijk was het toch Guyot die bij 13-15 de wedstrijd beslechte in het voordeel van Vedrinamur.

"Jammer dat het zo nipt misgelopen is. Iedereen heeft er alles aan gedaan. In die laatste match heeft Florent zichzelf ook niets te verwijten, hij heeft goed gespeeld. Je mag ook niet vergeten dat Vedrinamur zes sterke B0'en heeft en dat ze de allerbeste hebben geselecteerd om mee te doen. We blijven de volgende weken spelen voor wat we waard zijn en zien wel waar we uitkomen. Voor zo'n avonden als deze doen we het uiteindelijk. Ik denk dat iedereen enorm genoten heeft van wat hier te zien was", vertelt coach Werner Van den Broeck op de website van TTK Berlaar.

TTK Dylan Berlaar - Vedrinamur 3 - 4
Tom VAN SCHIL - Frédéric SONNET 0 - 3
Florent LAMOQUE - Grégory OBERT 1 - 3
Christophe CLOSSET - Maxime GUYOT 3 - 0
Closset/Lamoque - Sonnet/Obert 3 - 0
Tom VAN SCHIL - Grégory OBERT 0 - 3
Christophe CLOSSET - Frédéric SONNET 3 - 1
Florent LAMOQUE - Maxime GUYOT 2 - 3