Logo

Dames van La Villette strijden opnieuw om vice-kampioenschap

 

De dames van La Villette Charleroi kenden vorig jaar een minder moment met de opkomst van Immo Mortsel in de Belgische Superdivisie. Het voorbije weekend stelde Charleroi terug orde op zaken.

 

Immo Mortsel was gastheer voor het eerste onderlinge duel in deze competitie, maar kon de zege niet thuis houden. Derde vrouw Elisabeth Husin (B4) kon geen wedstrijd naar zich toe trekken en door het verlies van het dubbelspel ging de zege naar de bezoekers. Opvallend was dat geen enkele dame in deze wedstrijd ongeslagen bleef. Vorig weekend namen de Carolo's ook al de maat van Minerois.

Voor AFP Antwerpen zal het worst wezen wat er achter hen gebeurd: zij stomen lustig door naar een volgende titel. Mortsel werd tijdens de negende speelweek met 2-8 verslagen; Herstal kon dit weekend zelfs geen enkel punt pakken. De Antwerpse dames blijven ongeslagen leider met vier punten voor op Charleroi en acht op Mortsel, dat wel nog een inhaalwedstrijd te goed heeft tegen STAG Hasselt.

De Limburgers wisten zich de voorbije twee weekends uit de degradatiezone te spelen met zeges tegen rechtstreekse concurrenten Virton en Vedrinamur. Promovendus Rhisnes zorgde in de negende speelweek trouwens voor een verrassing van formaat door haar eerste zege te boeken. Dinez werd daarvan het slachtoffer.

Herstal, Verviers en Centre Manage houden ondertussen goed stand in de middenmoot van het klassement.