Logo

Mortselse dames moeten rol lossen

Het jonge Astrid Herstal heeft vice-kampioen Immo Mortsel onverwacht een puntje afgesnoept. Nathalie Marchetti (foto, links) en Lauranne Hackemack wisten, samen met Gabriella Vinci, een gelijkspel af te dwingen bij het Antwerpse team. De jongste twee speelsters wonnen beiden van Iliana Dimitrova (A5).

Hierdoor heeft AFP Antwerpen reeds voor de onderlinge confrontatie een punt voorsprong op de grootste uitdager in de Belgische Superdivisie. De landskampioen ging dit weekend eerder moeizaam (7-3) voorbij Vervia en verloor in acht wedstrijden slechts zeven individuele partijen.

La Villette Charleroi heeft zich danig mispakt aan Vedrinamur. De Carolo's werden, ondanks aantreden van Margaux Martos-Sanchez en Anja Van Den Berghe, met 9-1 huiswaarts gestuurd. Ook promovendus Centre Manage deed de subtop beven met een 8-2 thuiswinst tegen Minerois.

Onderaan het klassement boekte STAG Hasselt haar eerste zege van het seizoen. Op bezoek bij rode lantaarn Rhisnes ging het met 3-7 winnen waardoor de tweede promovendus nu eenzaam laatste staat. Hasselt blijft echter in de degradatiezone, samen met Virton dat Dinez ziet wegsluipen dankzij een 3-7 winst in Luxemburg.