Logo

Wedstrijd duurde slechts iets meer dan een uur op twee tafels.

{ttkberlaar}

Dylan Berlaar heeft dinsdag zoals verwacht geen potten kunnen breken op bezoek bij het ongenaakbare La Villette Charleroi. Het werd droog 7-0 na een uur en een kwartiertje wedstrijd.

Berlaar trad aan met het vaste trio Lamoque, Van Schil en Enghien. Bij Villette stonden internationale toppers als Saive, Wang en Lei aan tafel. Florent trad aan tegen Kou Lei en Wang. Tom moest aan de bak tegen Saive en Kou Lei en Lauren tot slot kruiste de degens met Saive en Wang. In het dubbelspel bleef Saive aan de kant en liet hij zijn ploegmaats het werk doen.

Het verschil in niveau werd net als vorig seizoen snel duidelijk. De Berlaar-spelers slaagden er niet in om een setje te pakken. "Het niveau-verschil was echt wel groot. De wedstrijd werd op twee tafels gespeeld. Na een uur en een kwartier was het al voorbij. Terwijl een gemiddelde match drie tot vier uur duurt", zegt Lauren Enghien.

Toch was het een aparte ervaring om de wereldtoppers te bekampen. "Het was plezant. Je kan zonder druk spelen en proberen mooie punten te maken. Maar ook dat was niet evident als het klasseverschil zo groot is. Tegen gelijkwaardige spelers kan je makkelijker mooie punten spelen. Al bij al hebben we er weer een leuke ervaring bij", zegt Lauren nog.

"Ze kwamen met hun sterkst mogelijk ploeg, waarmee ze ook Champions League spelen", vult Tom Van Schil aan. "Dan moet je niet aan winnen denken. Enkel de nieuwe Kou Lei is iets minder dan Saive en Wang. Maar hij is nog altijd veel beter dan onze ploeg. Ik was nog wel tevreden van mijn wedstrijd tegen Saive. Maar een set winnen is ook niet gelukt. Voor die mannen was het een halve training. Het is wel jammer dat we Villette dit seizoen niet thuis mogen ontvangen, want Saive doet nu in tegenstelling tot vorig seizoen wel elke week mee. Zo'n monument in Berlaar ontvangen had onvergetelijk geweest", besluit Tom.