Logo

Sokah Hoboken komt net te kort om Brusselaars eerste nederlaag toe te dienen

Zondagavond werd in Hoboken de topwedstrijd tussen Sokah en Le Logis Auderghem gespeeld. Het werd een thriller van formaat die pas in het zevende duel werd beslist.

 

Hoboken trad, net als tegen Diest, met haar sterkste formatie aan. Thiago Monteiro, Zhang Dong Ying en Kilomo Vitta stonden tegenover Kou Lei, Yannick Vostes en Anthony Maeck. Jean-Michel Saive kreeg bleef ditmaal langs de zijlijn.

Na een logische openingszege van Monteiro op Maeck, wisten de Brusselaars een grote kloof te slaan met de thuisploeg. Kou Lei gaf Kilomo Vitta geen set, maar Vostes (tegen Zhang) en het dubbel konden pas in de belle de zege veilig stellen.

Na de pauze sloeg Hoboken terug met een tweede overwinning van Monteiro (op Kou Lei in vijf sets) en Zhang (tegen Maeck). In het beslissende duel van de avond moest Vitta in vier sets zijn meerdere erkennen in Yannick Vostes (foto).

Le Logis neemt daarmee de leidersplaats opnieuw over van Virton. De Brusselaars blijven, met nog een wedstrijd te spelen, ongeslagen. Hoboken was eerder reeds zeker van deelname aan de play-offs.

 

3 - 4 Sokah Hoboken - Le Logis Auderghem
1 - 0 Thiago MONTEIRO - Anthony MAECK 3 - 1
1 - 1 Kilomo VITTA - KOU Lei 0 - 3
1 - 2 ZHANG Dong Ying - Yannick VOSTES 2 - 3
1 - 3 Thuisduo - Bezoekersduo 2 - 3
2 - 3 Thiago MONTEIRO - KOU Lei 3 - 2
3 - 3 ZHANG Dong Ying - Anthony MAECK 3 - 0
3 - 4 Kilomo VITTA - Yannick VOSTES 1 - 3