Logo

Diest voor de 19de maal op rij actief in 's lands hoogste afdeling.

De interclub belooft in de Superdivisie dit seizoen extra aantrekkelijk te worden door het fenomeen van de dubbele aansluiting. Doordat sinds vorig jaar ook de Franse federatie dit toelaat, hebben tal van Belgische clubs hiervan gebruik gemaakt. Velen versterkten zich voornamelijk met spelers die ook actief zijn in de Franse competitie.

P.W. Diest kon niet achterblijven en doet beroep op de diensten van Marc Closset (A9), jarenlang deel uitmakend van het nationaal team en tot vorig seizoen nog A4 in België.  Samen met de vertrouwde kernspelers Chen Sung (voor het 17de seizoen op rij uitkomend in de kleuren van Diest) en Davy Vanvinckenroye en onze Engelse versterkingen zullen zij de basisploeg vormen. Het clubbestuur sluit echter niet uit dat er last minute nog een stevige aanwinst bij zal komen.

De eerste tegenstander die P.W. Diest in het Peter Dorlandcentrum komt bekampen is Citibank Virton, op papier één van de sterkste ploegen van de reeks. Niemand minder dan Cédric Merchez (A6) is dus weer te gast in de Oranjestad, geflankeerd door "ouwe getrouwe" Muhamed Mehmedovic (A13). Ook de Luxemburgers maakten gebruik van de dubbele aansluiting: zij wisten de huidige nummer twee van België, Yannick Vostes, binnen te halen. Samen met hem maakt de Bosniër Admir Duranspahic (WR 289) zijn opwachting.

Afwachten nu hoe beide ploegen vrijdag 9 september (20u) zullen aantreden…