Logo

Enkel Vostes laat zich verrassen

Le Logis Auderghem heeft twee nieuwe zeges geboekt in de Belgische Superdivisie. Donderdag won het thuis van Immo Mortsel, terwijl het vrijdagavond Vedrinamur geen kans gaf.

 

Mortsel was dus de eerste tegenstander van het zware weekend voor Le Logis, dat zondag ook nog tegen Hoboken speelt. De Brusselaars stelden hun sterkst mogelijke team op met naast Jean-Michel Saive en Yannick Vostes ditmaal Kou Lei, die voldoende wedstrijden moet spelen in de reguliere competitie wil Le Logis hem ook na de winterstop kunnen inzetten. De Antwerpenaren zakten met Ludovic Bierny, Tim Janssens en Skucas Matas af naar Oudergem.

Individueel moesten de bezoekers in de eerste helft van de wedstrijd de wet van de sterkste ondergaan. Niemand wist een set te veroveren. De Brusselaars verloren onverwacht wel het dubbelspel in vier sets. Jean-Michel Saive liet nadien een nieuw steekje vallen tegen Ludovic Bierny, maar wist de wedstrijd wel in vier sets af te werken. Tim Janssens zorgde nadien voor de stunt van de avond door Yannick Vostes in drie sets te verslaan en het tweede punt voor de bezoekers te scoren. Kou Lei zette nadien orde op zaken tegen Skucas.

5 - 2 Le Logis - Immo Mortsel
1 - 0 Jean-Michel SAIVE - Tim JANSSENS 3 - 0
2 - 0 KOU Lei - Ludovic BIERNY 3 - 0
3 - 0 Yannick VOSTES - Matas SKUCAS 3 - 0
3 - 1 Thuisduo - Bezoekersduo 1 - 3
4 - 1 Jean-Michel SAIVE - Ludovic BIERNY 3 - 1
4 - 2 Yannick VOSTES - Tim JANSSENS 0 - 3
5 - 2 KOU Lei - Matas SKUCAS 3 - 0

 

Vedrinamur kreeg in de eerste fase van de competitie de eer om de titelfavoriet in eigen huis te ontvangen. Vostes kreeg de nodige rust bij de Brusselaars, die Anthony Maeck opstelden naast Saive en Kou Lei. De Naamse thuisploeg had minder geloof in eigen kunnen en liet Frédéric Sonnet aan de kant.

Na het dubbelspel had Le Logis de zege reeds te pakken, maar Maeck moest zich daarvoor wel tot het uiterste spannen tegen François Gobeaux. De thuisspeler wist namelijk een belle af te dwingen tegen de voormalige A-speler. De Brusselaars konden het dubbelspel ditmaal wel naar zich toe trekken. In de resterende drie wedstrijden konden de thuisspelers elk nog een set veroveren, maar konden de forfaitscore niet vermijden.

0 - 7 Vedrinamur - Le Logis
0 - 1 Grégory OBERT - KOU Lei 0 - 3
0 - 2 Tibor HETTMAN - Jean-Michel SAIVE 0 - 3
0 - 3 François GOBEAUX - Anthony MAECK 2 - 3
0 - 4 Thuisduo - Bezoekersduo 1 - 3
0 - 5 Grégory OBERT - Jean-Michel SAIVE 1 - 3
0 - 6 François GOBEAUX - KOU Lei 1 - 3
0 - 7 Tibor HETTMAN - Anthony MAECK 1 - 3

 

In de stand heeft Le Logis opnieuw slechts een punt achterstand op Virton, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Beide teams ontmoeten elkaar bovendien nog op de laatste speeldag. Mortsel is reeds zeker van deelname aan de play-offs, maar heeft nu een kloofje met de top twee. Vedrinamur kan zich enkel nog plaatsen voor de play-offs als het haar resterende wedstrijden tegen Nodo en PW Diest wint. Ze hebben hun lot echter niet in eigen handen, want de Brabanders van DIest mogen in hun resterende drie wedstrijden geen enkele overwinningen meer boeken.