Logo

Sokah Hoboken heeft een belangrijke zege geboekt in de play-offs van Superdivisie.

Op bezoek bij stadsrivaal Immo Mortsel wist het in groep B een belangrijke wedstrijd te winnen met het oog op de halve finales. Met het thuisvoordeel nog op komst hebben Kilomo en Co. de beste papieren in handen. Groepsfavoriet Virton heeft beide teams namelijk al op een zware achterstand gezet.

Sokah begon goed dankzij een nipte zege van kopman Kilomo Vitta tegen Zhang Dong Ying, die dit seizoen slechts zelden een wedstrijd verliezend afsloot. Robin Devos verdubbelde de score voor de bezoekers met winst op Sau.

Derde man van dienst bij de thuisploeg, Philippe Mans, kon het eerste punt voor Mortsel niet scoren tegen Anthony Maeck. Die bleek in de belle te sterk waardoor Sokah in het dubbel reeds de wedstrijd kon afwerken.

Mortsel startte echter een inhaalbeweging door tijdens het dubbel geen set meer prijs te geven. Zhang zette die lijn door met een 3-1 zege op de jonge Devos.

Kilomo Vitta stelt de zege van Hoboken veilig na een droge 3-0 overwinning tegen Philippe Mans, waarna Maeck de kers op de taart zette met zijn tweede zege van de avond.

Immo Mortsel - Sokah Hoboken 2 - 5
ZHANG Dong Ying
- Kilomo VITTA 2 - 3
Ayemojuba SAU - Robin DEVOS 0
- 3
Philippe MANS - Anthony MAECK 2 - 3
Zhang/Sau - Vitta/Vissers 3 - 0
ZHANG Dong Ying - Robin DEVOS 3 - 1
Philippe MANS - Kilomo VITTA 0 - 3
Ayemojuba SAU - Anthony MAECK 0 - 3