Logo

Jeugdspeler Lauren Enghien was matchwinnaar voor de bezoekers met twee overwinningen.

{{ttkberlaar}}

In de eerste wedstrijd liet Lauren Enghien al de verrassing van de avond optekenen. Tegen topspeler Bratanov (A5) ging hij vrank en vrij zijn kans. De genaturaliseerde Bulgaar, die jarenlang met de broers-Saive de nationale ploeg vormde, had vorige week nog op zijn donder gekregen van Tom Van Schil. Deze week slaagde Lauren erin hem te kloppen. Na een hoogstaande match werd het 2-3 voor de jongste Berlaar-speler.

Tom Van Schil verloor de tweede wedstrijd van de avond van Damien Delobbe (A10) met 3-1. Florent Lamoque won dan van thuisspeler Robin Saudemont (B0). Ook het dubbelspel werd knap door Van Schil-Lamoque gewonnen tegen het sterke duo Delobbe-Bratanov.

Nadien verloor Tom Van Schil van Bratanov. Lauren Enghien won net als vorige week van Saudemont, zodat hij een twee op twee haalde. De laatste match tussen Lamoque en Delobbe werd in het voordeel van de thuisploeg beslist.

Xavier Alloin, coach van EBS, blikt terug op de wedstrijd op de blog van Grégory Obert: "Martin, die nog steeds speelt met pijn aan zijn been, heeft zijn vijfde nederlaag van het seizoen geleden. Weliswaar opnieuw in een belle. In het onderlinge resultaat hebben wij het voordeel op basis van gewonnen sets. Als we vanavond winnen van Deinze en Nodo verslaat volgende week Berlaar zijn we mathematisch zeker van onze redding. Zoniet bestaat nog steeds de kans dat Nodo, Berlaar en wij gelijk eindigen."

EBS - Berlaar 3 - 4
Martin BRATANOV - Lauren ENGHIEN 2 - 3
Damien DELOBBE - Tom VAN SCHIL 3 - 1
Robin SAUDEMONT - Florent LAMOQUE 1 - 3
Delobbe/Bratanov - Lamoque/Van Schil 1 - 3
Martin BRATANOV - Tom VAN SCHIL 3 - 0
Robin SAUDEMONT - Lauren ENGHIEN 2 - 3
Damien DELOBBE - Florent LAMOQUE 3 - 0