Logo

In de eerste wedstrijd van de play-downs heeft Dylan Berlaar met 4-3 gewonnen van Knal Deinze.

{{ttkberlaar}}

Het was meteen de eerste thuiswedstrijd die gewonnen werd dit seizoen. Tom Van Schil won twee wedstrijden, Lauren Enghien en Florent Lamoque wonnen er elk één. Dylan Berlaar staat samen met Hayon EBS aan de leiding in de play-downs.

"Deze overwinning is een enorme opluchting", zegt matchwinnaar Tom Van Schil. "We hadden thuis al een aantal keer nipt verloren en dat begon te wegen. Nu zijn we goed aan de play-downs begonnen en kunnen we met een goed gevoel aan de komende matchen beginnen. Deze winst is echt een mentale opsteker voor de hele ploeg. We zijn ook blij dat we onze supporters eens een thuisoverwinning hebben kunnen geven. Wat er dit seizoen ook nog gebeurt, dit pakken ze ons niet meer af", aldus Van Schil.

De 4-3 overwinning was nipt, maar de talrijk opgekomen toeschouwers zagen dat het verschil groter had kunnen zijn. In de eerste wedstrijd nam Florent Lamoque na een aarzelende start vlot de maat met 3-1 van Robin De Clercq (B0). Eens de Waal ontketend was, kon niets hem nog stoppen. Daarna speelde Lauren Enghien een kraker tegen de sterkste Deinze-speler Tim Janssen (A18). Lauren had het met een droge 3-0 kunnen afmaken, maar de stugge tegenstander klampte aan en sleepte uiteindelijk nog een vijfde set uit de brand. Daarin toonde de bezoeker zich iets vaster, zodat Lauren ondanks een geweldige wedstrijd alsnog met lege handen achterbleef. Tom Van Schil nam daarna gelukkig vlot en zonder setverlies de maat van Kristof Nuytinck (B2).

In het dubbelspel ging het duo Lamoque/Van Schil ijzersterk van start. Maar Janssens/De Clercq stelden tactisch bij en buigden een 2-0 achterstand om in 2-3 winst. Zo ging de tweede vijfsetter van de avond verloren. Florent Lamoque probeerde de thuisploeg daarna op voosprong te brengen. Maar hij botste op de alweer ijzersterke Janssens, die met het mes tussen de tanden iets frisser voor de dag leek te komen.

Het was dan aan Tom Van Schil om de achterstand weg te werken tegen De Clercq. Tom had duidelijk vertrouwen geput uit zijn eerste wedstrijd. Toch startte hij ietwat zenuwachtig. Maar op beslissende momenten trok hij het laken naar zich toe met indrukwekkend tafeltennis. Zowel in aanval als onder druk toonde Tom zich erg solide. De Clercq werd er wanhopig van en ging met 3-0 ten onder. Alle druk kwam dan op de schouders van onze jongste speler Lauren Enghien. De wedstrijd tegen Nuytinck begon gelijkopgaand, maar in de laatste punten van de eerste set blonk de thuisspeler uit met enkele magistrale punten. De toon was daarmee gezet. Lauren peuzelde zijn tegenstander helemaal op en maakte er een ware demonstratie van. Bij elk gewonnen punt laaide de hoop op een eerste overwinning op. En die hoop werd werkelijkheid. De volgende sets waren niet meer dan een formaliteit.

Berlaar - Deinze 4 - 3
Florent LAMOQUE - Robin DE CLERCQ 3 - 1
Lauren ENGHIEN - Tim JANSSENS 2 - 3
Tom VAN SCHIL - Kristof NUYTINCK 3 - 0
Lamoque / Van Schil - Janssens / De Clercq 2 - 3
Florent LAMOQUE - Tim JANSSENS ? - 3
Tom VAN SCHIL - Robin DE CLERCQ 3 - 0
Lauren ENGHIEN - Kristof NUYTINCK 3 - 0