Logo

PW Diest heeft zich bijna een tweede keer laten verrassen dit weekend in Superdivisie. Uit in Berlaar werd het uiteindelijk 3-4.

Bron: TTK Berlaar

Florent Lamoque won twee wedstrijden, Lauren Enghien kaapte de derde match weg. Het is de tweede verlieswedstrijd op rij met het kleinste verschil.

In de clash tegen PW Diest was Dylan Berlaar niet de favoriet. Toch geloofde het team in een stunt, mede doordat de Engelse primus van de ploeg Darius Knight niet in het land was.

Diest speelde met Chen Song (As10), Davy Vanvinckenroye (B0) en Gareth Herbert (As15). De thuisploeg speelde in de vaste opstelling met Florent Lamoque (A19), Lauren Enghien (B0) en Tom Van Schil (B0).

De wedstrijd begon met een m-a-g-i-s-t-r-a-l-e wedstrijd tussen Song en Lamoque. De Berlaar-boy kwam 0-2 achter, maar knokte zichzelf terug in de wedstrijd met geweldig tafeltennis. De supporters zetten zich achter hun Waalse speler, en na een reeks spectaculaire punten won Florent verdiend met 3-2. Een dikke chapeau voor zoveel inzet en branie.

Lauren Enghien kon de score verdubbelen bij winst tegen Gareth. Hij kwam 2-0 voor, maar sukkelde dan met de aartsgevaarlijke opslag van de Engelsman. Uiteindelijk ging de match nog in de belle verloren. Al scheelde het echt niet veel. Tom Van Schil mocht het dan tegen de op papier minste speler proberen. Maar Tom verloor uiteindelijk ook met 2-3, zodat het 1-2 werd voor de bezoekers. Ook de dubbel met Enghien-Lamoque ging daarna kansloos verloren met 0-3.

Beklijvende matchen

Florent Lamoque hield Dylan Berlaar in de wedstrijd met een opnieuw beklijvende 3-2 winst tegen Gareth: 2-3 werd de tussenstand. De Luikenaar deed het weer erg goed. Zijn agressieve spel sprong erg in het oog. Tom Van Schil moest daarna tegen de zeer moeilijke Chinese speler Song. Hij kwam nooit echt in aanmerking om de wedstrijd te winnen, zodat het beslissend vierde punt voor Diest binnen was.

De slotmatch van Lauren Enghien tegen Vanvinckenroye bevestigde zijn goede vorm. Het werd 3-0 voor onze youngster, zodat de ploeg voor de tweede keer op rij met het kleinste verschil verloor.

"Ik had liever geen match gewonnen en de ploeg zien winnen. Maar het mocht niet zijn. We blijven proberen. We leven op hoop en er gaan zeker nog overwinningen volgen. We hebben nu al twee weken er heel dicht bij geweest", aldus Florent vlak na de match.

'Supporters waren geniaal'

De 'hel van Berlaar', als het van Florent Lamoque afhangt mag het een vast begrip worden. "De supporters waren echt geniaal. Er werd luid gesupporterd en geroepen. Zo hebben we het graag. De eerste match tegen Nodo was ik nog wat nerveus, maar dat is nu over. Thuis gaan we het nog veel ploegen moeilijk maken. Mét de steun van de supporters. Ik voel me hier al helemaal thuis."

Tom Van Schil kon dit seizoen nog niet schitteren. "Ik zoek nog naar mijn beste vorm", klonk het eerlijk. Lauren Enghien won één wedstrijd tegen Davy Vanvinckenroye en gaf nog een 2-0 voorsprong af tegen Ryan Jenkins. "Ik ben blij met mijn wedstrijden, maar ben ontgoocheld in het eindresultaat. We concentreren ons nu op volgende week thuis tegen Virton. Dat wordt heel lastig, maar we gaan er elke week voor."

Voor coach Werner Van den Broeck is deze wedstrijd een gemiste kans. "Dit hadden bonuspunten kunnen zijn. Als we vorige week tegen Mortsel en vandaag tegen Diest hadden gewonnen, dan zag het er geel goed uit om de play-downs te vermijden. Twee keer zat het er dik in, twee keer viel het ongelukkig verkeerd uit", analyseerde de coach.