Logo

Deinze heeft in Mortsel een zware opdoffer gekregen. Het verloor er met 1-6 van Immo, dat nog steeds geen beroep kan doen op haar Aziatische versterking.

De Oost-Vlamingen stelden hun hoop deze keer in hun enige A-speler Tim Janssens, talent Robin De Clercq en de Engelsman Richard Andrews. Mortsel vatte de wedstrijd aan met vaste spelers Zhang Dong Ying en Sau Ayemojuba. Door een beurtrol bij de B-spelers werd de Litouwer Vytas Rybakas (B0) voor de tweede maal opgesteld dit seizoen.

Zhang won de openingswedstrijd makkelijk van Robin De Clercq. Tim Janssens, die maar niet zijn goede niveau lijkt te halen, moest in de belle buigen voor Rybakas. De seizoensopener voor Richard Andrews was niet mis: hij verloor weliswaar van Sau, maar dwong de Afrikaan wel tot een belle.

Het dubbelspel (Zhang/Sau vs. Tim/Robin) werd eveneens thuisgehouden (3-1) waardoor Mortsel al zeker was van de zege.

Zhang won daarna makkelijk van sparringpartner Tim (3-0), terwijl Sau zich opnieuw liet verleiden tot een belle. Tegen Robin De Clercq kon hij wel het 6de winstpunt thuis houden.

Uiteindelijk was het Richard Andrews die de eer redde voor Deinze met een duidelijke 3-0 zege tegen Rybakas in de laatste wedstrijd van de avond.

Deinze zal het moeilijk krijgen om het behoud in Superdivisie te verzekeren, zeker met de versterkingen die zowel nieuwkomers Berlaar als Nodo hebben aangetrokken. Het richt daarom nu al zijn pijlen ook op 1ste nationale A, waar het na 3 wedstrijden samen met Herstal aan de leiding staat zonder puntenverlies.

Mortsel draait voorlopig goed mee, maar als het zijn vice-kampioenschapstitel wil behouden zal het toch een tandje moeten bijsteken onder de vorm van Shen Chi Min.

Mortsel - Deinze (6 - 1)

  • Zhang Dong Ying - Robin De Clercq (3 - 0)
  • Vytas Rybakas - Tim Janssens (3 - 2)
  • Sau Ayemojuba - Richard Andrews (3 - 2)
  • Sau/Zhang - Tim/Robin (3 - 1)
  • Zhang Dong Ying - Tim Janssens (3 - 0)
  • Sau Ayemojuba - Robin De Clercq (3 - 2)
  • Vytas Rybakas - Richard Andrews (0 - 3)