Logo

Villette heeft in Diest nog maar eens getoond wie de sterkste ploeg van België is. In de heenwedstrijd van de halve finale in Superdivisie versloeg het PW Diest in het Peter Dorlandcentrum met 7-0. De Diestse spelers wisten samen 2 sets te winnen.

Chen "Suki" Song begon nochtans sterk aan de wedstrijd. In de eerste set wist hij 8-3 voor te komen tegen Jian Jun Wang. Uiteindelijk won Wang nog met 10-12 waarna de kaars voor de Diestse speler uit was.

Davy Vanvinckenroye kreeg een sportieve Petr Korbel voor zich. In de eerste set sloeg de Tsjech enkele kantballen, waarna hij in het volgende punt telkens het initiatief duidelijk aan de Limburger liet. Davy wist in deze match ook de eerreddende set te winnen, maar moest zich uiteindelijk neerleggen bij de supprematie van Korbel (1-3).

Jean-Michel Saive stond in de derde set tegenover Welshman Ryan Jenkins. De showman in Saive kwam al een eerste keer opdagen met een ingebeelde striptease voor de scheidsrechter in de hoop een kantpuntje te versieren, zonder succes. Niet dat het Saive in de problemen bracht: hij zette Jenkins met 0-3 opzij.

Het dubbelspel (Song & Jenkins vs. Wang & Korbel) bezorgde Diest een tweede setwinst. Song en Jenkins konden op bepaalde momenten hun wil opleggen tegen het duo van Villette: zo konden ze in de tweede set wisten een 0-9 achterstand nog bijna recht trekken en konden ze de derde set thuis houden.

De volgende matchen deden er nog nauwelijks toe. Villette won ze telkens vrij makkelijk met 0-3. In de laatste wedstrijd kreeg het publiek wel waar voor haar geld: een losgebroken Saive stal volop de show tegen Davy Vanvinckenroye en toonde waarom hij met zijn broer het Spectacular Pairs-tornooi op de Volkswagen Cup verdiend won.

Marc Janssens (voorzitter PW Diest): Voor ons was dit een finale waard. Qua opkomst en spektakelwaarde was dit duidelijk een voltreffer. Ons seizoen is dus zeker geslaagd te noemen. In Superdivisie behaalden we onze doelstelling om de halve finale te behalen. Alleen jammer dat we net daarin al tegen de finalist van de Champions League uitkomen. Bovendien wist onze A-ploeg kampioen te spelen in 2de Nationale en kon onze B-ploeg het behoud in 2de afdwingen, een niet te onderschatten taak. Voor volgend jaar verwacht ik niet veel wijzigingen. We gaan wel op zoek naar een nieuwe 4de man om het vertrek van Olivier Dupuis naar Frankrijk op te vangen.

PW Diest - Villette Charleroi (0 - 7)

  • Chen Song - Jian Jun Wang: 0 - 3 (-10, -2, -9)
  • Davy Van Vinckenroye - Petr Korbel: 1 - 3 (9, -4, -2, -7)
  • Ryan Jenkins - Jean-Michel Saive: 0 - 3 (-4, -7, -5)
  • Song/Jenkins - Korbel/Wang: 1 - 3 (-3, -9, 11, -4)
  • Chen Song - Petr Korbel: 0 - 3 (-7, -7, -8)
  • Ryan Jenkins - Jian Jun Wang: 0 - 3 (-7, -3, -8)
  • Davy Vanvinckenroye - Jean-Michel Saive: 0 - 3 (-6, -7, -6)