Logo

Sokah Hoboken heeft thuis de eerste wedstrijd in de play-offs van de Belgische Superdivisie winnend afgesloten van een gehandicapt Diest.

Diest zakte naar Antwerpen af met Wang Xin, Gareth Herbert en Chen Song maar zag de genaturaliseerde Nederlander gekwetst afhaken. Julien Meurant speelde in de plaats van Song.

De bezoekers lieten dit echter niet aan hun hart komen en startten met een zege van Wang Xin tegen de Fransman Victorien Le Guen. Gareth Herbert kon nadien nipt in de vijfde set Kilomo Vitta verslaan waardoor een mooie 0-2 voorsprong op het bord bleef staan.

Zhang Dong Ying (foto) scoorde het eerste punt voor de thuisploeg door een logische zege op de jonge Brabander Meurant. De genaturaliseerde Belg wist aan de zijde van Le Guen ook het dubbelspel thuis te houden tegen Wang en Herbert, waardoor aan de pauze de bordjes gelijk stonden.

Na de hervatting van de wedstrijd was de thuisploeg telkens in vier sets de betere waardoor Sokah een goede eerste stap zet naar de halve finales van het kampioenschap.

 

5 - 2 Sokah Hoboken - P.W. Diest        
0 - 1 Victorien LE GUEN - WANG Xin 0 - 3  
0 - 2 Kilomo VITTA - Gareth HERBERT 2 - 3  
1 - 2 ZHANG Dong Ying - Julien MEURANT 3 - 0  
2 - 2 Le Guen/Zhang - Wang/Herbert 3 - 0  
3 - 2 Victorien LE GUEN - Gareth HERBERT 3 - 1  
4 - 2 ZHANG Dong Ying - WANG Xin 3 - 1  
5 - 2 Kilomo VITTA - Julien MEURANT 3 - 1