Logo

De damescompetitie krijg sportieve klappen te verwerken. AFP Antwerpen slaagde er dit weekend in om – ondanks de inzet van een D0 en NG – te winnen van Vedrinamur.

Daria Mityukova is uiteraard goed voor een quasi zekerheid van drie gewonnen wedstrijden. Door ziekte staat ze echter torenhoog alleen in het A-team van AFP. Ditmaal kreeg ze de steun van Birgit Loos (D0) en Venice Vandenbroucke (NG). Toch kon de Antwerpse formatie met 7-3 winnen van Vedrinamur. De Naamse bezoekers misten immers hun kopvrouw (-3) en ook Caroline Van Kerm moest halverwege de wedstrijd een forfaitnederlaag boeken.

Hasselt deelde ook in de brokken: het kon niet rekenen op Eline Loyen en Delfien Marijsse tijdens de verplaatsing naar Châtelet. Lisa Lung bleef dan wel ongeslagen, maar Alisa Schenkel (D2) kwam duidelijk te kort.

Door het afhaken van deze twee concurrenten lijkt Immo Mortsel zo wel heel makkelijk naar de landstitel te kunnen gaan. Thuis won het met 8-2 van Dinez.

AFP Antwerpen blijft eerste achtervolger op reeds zes punten. Het deelt die tweede plaats met Minerois, dat zelf met 1-9 kon winnen op bezoek bij Centre Manage. Astrid Herstal staat – ondanks een thuisoverwinning tegen La Villette Charleroi – volgt reeds op acht punten.

Onderaan het klassement blijft Schulen de rode lantaarn dragen. Dit weekend ging het thuis met 2-8 de boot in tegen Verviers.