Logo

Immo Mortsel heeft haar tweede wedstrijd tegen EBS in de play-offs thuis met 4-3 gewonnen. Daarmee neemt het voorlopig de leiding in groep A, maar het heeft haar lot niet meer in eigen handen.

De Antwerpenaren traden donderdagavond aan zonder Matas Skucas maar met Sau Ayemojuba. Die bezorgde de thuisploeg in het beslissende duel tegen Martin Bratanov de zege in de belle.

Eerder op de avond bleven Tim Janssens (Mortsel) en Chen Chien-An (EBS) ongeslagen. De Nigeriaan Segun Toriola bezorgde het vierde punt voor de thuisploeg, maar kwam in het duel tegen Chen te kort.

Stéphane Ouaiche en Martin Bratanov kwamen voor de bezoekers niet tot een zege. Het Naamse team wist wel het dubbelspel naar zich toe te trekken.

4 - 3 Immo Mortsel - Etoile Basse Sambre        
1 - 0 Segun TORIOLA - Stéphane OUIACHE 3 - 2 9, 7, -4, -8, 3
1 - 1 Sau AYEMOJUBA - CHEN Chien-An 1 - 3 -6, -5, 10, -9
2 - 1 Tim JANSSENS - Martin BRATANOV 3 - 2 7, -8, -8, 3, 8
2 - 2 Thuisduo - Bezoekersduo 1 - 3  
2 - 3 Segun TORIOLA - CHEN Chien-An 1 - 3 3, -8, -7, -7
3 - 3 Tim JANSSENS - Stéphane OUIACHE 3 - 1 7, -10, 9, 8
4 - 3 Sau AYEMOJUBA - Martin BRATANOV 3 - 2  

 

Ondanks deze zege lijkt Immo Mortsel uitgeschakeld voor de halve finales van de Belgische kampioenschap. Het verloor de heenwedstrijd in Auvelais immers met 2-5.

De Antwerpenaren staan in de voorlopige rangschikking wel aan de leiding in groep A met een punt voorsprong op EBS en twee op Virton. Het Naamse team heeft wel een wedstrijd minder gespeeld; Virton heeft zelfs nog twee wedstrijden te goed. Enkel als Mortsel er in slaagt Virton te verrassen in de terugwedstrijd maakt het misschien nog aanspraak om zich bij de beste vier teams van dit seizoen te plaatsen.