Logo

Etoile Basse Sambre heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Belgische Superdivisie. Het won met zware 1-6 cijfers tegen een verzwakt Virton.

De Luxemburgers konden niet rekenen op hun kopman Tosic, die geblesseerd aan de kant moest blijven. Cédric Merchez en Muhammed Mehmedovic kregen bijgevolg de steun van Admir Rizanovic. EBS zelf zakte op volle oorlogssterkte naar het zuiden van het land af. Het stelde Chen Chien-An, Stéphane Ouaiche en Martin Bratanov op.

De Taïwanees was duidelijk een maatje te sterk voor iedereen, terwijl Rizanovic te kort kwam tegen de overige twee spelers van EBS. Uiteindelijk was het Mehmedovic die de eer van Virton redde door Bratanov in vijf sets te verslaan.

1 - 6 Virton - Etoile Basse Sambre        
0 - 1 Muhammed MEHMEDOVIC - CHEN Chien-An 0 - 3 -8, -7, -5
0 - 2 Admir RIZANOVIC - Martin BRATANOV 0 - 3 -6, -5, -4
0 - 3 Cédric MERCHEZ - Stéphane OUAICHE 0 - 3 -7, -7, -7
0 - 4 Thuisduo - Bezoekersduo 2 - 3 -7, 9, 8, -8, -6
1 - 4 Muhammed MEHMEDOVIC - Martin BRATANOV 3 - 2 -10, -10, 2, 5, 9
1 - 5 Cédric MERCHEZ - CHEN Chien-An 1 - 3 -3, 9, -1, -9
1 - 6 Admir RIZANOVIC - Stéphane OUAICHE 0 - 3 -4, -4, -3

 

Door deze zege is EBS zo goed als zeker van een ticket voor de halve finales van de Belgische Superdivisie. In de stand blijft het immers zeker voor Immo Mortsel, dat bij winst tegen Virton wel langszij komt maar in de onderlinge duels aan het kortste eind trekt.

De Luxemburgers hebben hun lot deels in eigen handen. Winst thuis tegen Mortsel is voldoende om zich te plaatsen bij de beste vier ploegen van dit seizoen. Zoniet moet het ook winnen in EBS, waarna de gewonnen sets (en misschien zelfs punten) doorslaggevend zullen zijn.