Logo

La Villette Charleroi verwacht ten vroegste dinsdag een uitspraak in de GPS-zaak, dat meldt de club via haar twitterblog.

De Henegouwse club werd maandag 15 februari in Deinze verwacht voor een wedstrijd in de ply offs groep A van Superdivisie. Door een foutieve ingave in de GPS (het Nederlandse "Asten" ipv "Astene" bij Deinze) strandde trainer Skoric met Wang, Dantchenko en Blondeau bijna in Nederland. Ter hoogte van de Nederlandse grens belden ze om 19u naar Deinze met de vraag of ze nog correct aan het rijden was. Toen bleek dat ze compleet uit de richting waren en nooit meer op tijd in Deinze konden arriveren, kon Villette niet anders meer dan forfait te geven voor deze wedstrijd.

Een forfait in Superdivisie staat echter gelijk aan een algemeen forfait én degradatie naar 1ste nationale. Enkel overmacht en "zeer verzachtende omstandigheden" kunnen Villette nu nog redden. De bevoegde commissie van de Koninklijke Belgische Tafeltennisbond komt dus blijkbaar dinsdag samen. Het is niet duidelijk of er dan ook onmiddellijk een uitspraak volgt.

Mocht de uitspraak "algemeen forfait" worden uitgesproken, dan verdwijnt La Villette Charleroi volgend jaar ook uit de Europese competitie aangezien ze niet meer in de hoogste afdeling van haar land uitkomt.