Logo

Immo Mortsel heeft in de strijd om een ETTU Cup-ticket thuis met 4-3 gewonnen van Vedrinamur. Het deed opvallend genoeg opnieuw beroep op de Litouwer Skucas Matas.

Beide ploegen hebben duidelijk hun zinnen niet specifiek op een Europees bekeravontuur gezet, want geen van de teams speelde op zijn sterkst. Immo Mortsel rekende om Tim Janssens, Skucas Matas en Sau Ayemojuba, terwijl Vedrinamur Grégory Obert, Yohan Warnon en Maxime Guyot opstelde.

Het werd uiteindelijk toch een spannende strijd, die nipt in het voordeel van de thuisploeg eindigde (4-3). Grote verliezer van de dag was Grégory Obert, die twee maal in de belle zijn meerdere moest erkennen in een thuisspeler met het kleinst mogelijke verschil. Ook Yohan Warnon sneuvelde met 9-11 in de vijfde set tegen Sau Ayemojuba.

4 - 3 Immo Mortsel - Vedrinamur        
1 - 0 Tim JANSSENS - Yohan WARNON 3 - 1  
2 - 0 Skucas MATAS - Grégory OBERT 3 - 2  
2 - 1 Sau AYEMOJUBA - Maxime GUYOT 1 - 3  
2 - 2 Janssens / Matas - Obert / Warnon 1 - 3  
3 - 2 Tim JANSSENS - Grégory OBERT 3 - 2  
4 - 2 Sau AYEMOJUBA - Yohan WARNON 3 - 2  
4 - 3 Skucas MATAS - Maxime GUYOT 2 - 3  

 

De opstelling van Skucas Matas is een risico te noemen voor Immo Mortsel. De speellicentie van de Litouwer werd door de VTTL immers ingetrokken nadat was gebleken dat hij ook in Tsjechië aantrad en dit niet had gemeld. De uitspraak van de tuchtcommissie was voorzien op 15 april, maar deze is op vraag van de advocaat van Mortsel uitgesteld tot 6 mei 2013. Deze uitslag kan dus nog een vervolg krijgen...