Logo

PW Diest heeft ook het tweede duel van Nodo Ekeren gewonnen en strijdt in een laatste dubbele confrontatie om de vijfde plaats in de Belgische Superdivisie.

Na de ruime 2-5 overwinning in Antwerpen, wist Diest thuis ook de terugwedstrijd winnend af te sluiten. Gavin Evans en Craig Bryant brachten de bezoekers nochtans op een mooie 0-2 voorsprong tegen Davy Vanvinckenroye en Chen Song, maar Marc Closset startte de broodnodige hattrick voor de Brabanders tegen Yannick Maes.

Het dubbelspel bleef na een spannende belle ook in het Peter Dorlandcentrum, waarna Davy Vanvinckenroye het beslissende derde punt scoorde voor de thuisploeg tegen Craig Bryant. Marc Closset en Yannick Maes gaven forfait voor hun tweede wedstrijd, waardoor de eindstand op 4-3 kwam te staan.

 

Dankzij deze zege heeft PW Diest een Europees ticket voor de ETTU Cup bemachtigd. In het verleden nam de ploeg uit de Oranjestad echter niet deel aan de tweede Europese bekercompetitie. Diest wacht wel nog een dubbele confrontatie om de vijfde plaats tegen Immo Mortsel. Nodo Ekeren speelt nog om de zevende plaats tegen Vedrinamur in een heen- en terugwedstrijd.

 

4 - 3 P.W. Diest - Nodo Ekeren        
0 - 1 Davy VANVINCKENROYE - Gavin EVANS 2 - 3  
0 - 2 SONG Chen - Craig BRYANT 1 - 3  
1 - 2 Marc CLOSSET - Yannick MAES 3 - 1  
2 - 2 Song / Vanvinckenroye - Evans / Bryant 3 - 2  
3 - 2 Davy VANVINCKENROYE - Gavin EVANS 3 - 0  
3 - 3 Marc CLOSSET - Craig BRYANT 0 - 3 W.O.
4 - 3 SONG Chen - Yannick MAES 3 - 0 W.O.