Logo

De tweede wedstrijd van het seizoen in de Superdivisie bij de heren werd gewonnen door Diest. De Brabanders wisten op bezoek bij promovendus Berlaar met 1-5 te winnen.

Er viel voor de thuisspelers weinig te rapen. Enkel Florent Lamoque wist een moeizame zege te boeken in de belle tegen Davy Vanvinckenroye, maar kwam er niet aan te pas tegen Gareth Herbert. Bij Berlaar kreeg naast Lamoque de eigen jeugd een kans. Vincent Van Hoven debuteerde na zijn EJK ook op het hoogste niveau bij de heren, maar moest zich zonder setwinst gewonnen geven tegen Davy en Marc Closset.

Lauren Enghien, die twee seizoenen eerder al met Berlaar in de Superdivisie aantrad, kwam wel tot setwinst tegen Closset, maar moest in drie sets buigen voor de Engelsman Herbert. Enghien: "Ik kijk toch tevreden terug op de wedstrijd. Ik moest wedstrijdritme opdoen sinds onze laatste competitiewedstrijd in 1ste Nationale en heb eigenlijk goed gespeeld in mijn openingsduel tegen Closset. Tegen Gareth Herbert kon ik weinig weerwerk bieden door zijn sterke service."

1 - 5 TTK Dylan Berlaar - P.W. Diest        
0 - 1 Vincent VAN HOVEN - Davy VANVINCKENROYE 0 - 3  
0 - 2 Lauren ENGHIEN - Marc CLOSSET 1 - 3  
0 - 3 Florent LAMOQUE - Gareth HERBERT 0 - 3  
0 - 4 Vincent VAN HOVEN - Marc CLOSSET 0 - 3  
1 - 4 Florent LAMOQUE - Davy VANVINCKENROYE 3 - 2  
1 - 5 Lauren ENGHIEN - Gareth HERBERT 0 - 3  

 

De Berlaarse coach Werner Van den Broeck klonk na afloop niet ontevreden: "We zijn eigenlijk op onze waarde geklopt. Ik heb met de opstelling gegokt en dat viel uitermate positief uit, maar als we zelfs dan met 1-5 verliezen dan moet je niet eens beginnen met hypotheses."

Twee jaar geleden wist Berlaar te stunten tegen Diest. Van den Broeck hoopte dat de Brabanders een identieke opstelling zouden gebruiken en stelde zijn eigen spelers daar op in. De gok loonde: Lauren en Florent zouden opnieuw aantreden tegen Gareth Herbert, een speler waar ze vorige keer goed grip op hadden.

Van den Broeck: "De gebruikte opstelling maakte het wel zwaar voor Vincent. Hij werd meteen voor de leeuwen gegooid en begon te zenuwachtig aan zijn allereerste wedstrijd op het hoogste niveau. Uiteindelijk speelde hij toch redelijk goed tegen Davy Vanvinckenroye. Zonder zenuwen had dit weliswaar spannender kunnen zijn, maar een zege zou nog steeds moeilijk zijn geweest. In zijn tweede wedstrijd tegen Marc Closset speelde hij meer bevrijd."

De wedstrijden waar Werner op gokte vielen echter anders uit. "Gareth Herbert heeft ons de das omgedaan. Twee jaar geleden konden Florent en Lauren zijn services goed ontvangen en werd het een echte wedstrijd, maar deze keer viel er niks tegen de opslagen van de Brit te beginnen, wat soms frustrerend was. Flo wou dit in zijn tweede wedstrijd rechtzetten en won de eerste twee sets overduidelijk van Davy, maar Vanvinckenroye ging langer serveren en wist een belle af te dwingen. Uiteindelijk won Flo toch na een prachtige wedstrijd."

Een echte doelstelling heeft het Antwerpse team niet. "We beschouwen elke wedstrijd als een feest, wat ook steeds het geval is door met eigen jeugdspelers voor een zestigtal clubsupporters te spelen."