Logo

Nodo Ekeren heeft zich bijna verzekerd van een plek in de play-offs van de Belgische Superdivisie. Op bezoek bij het Naamse Etoile Basse Sambre bleken de Antwerpenaren met 2-4 te sterk.

Een lichte stunt voor Nodo dankzij kersvers A-speler Yannick Maes, die zijn statuut eer aandoet door Damien Delobbe in het openingsduel in de belle te verslaan. De Antwerpse gelegenheidskopman Benjamin Rogiers ontliep bij de opstelling Philippe Saive en wist zich zonder setverlies staande te houden tegen zowel Bratanov als Saudemont. Ook Gavin Evans deed zijn duit in het zakje door Martin Bratanov in het laatste duel van de avond te verslaan.

Philippe Saive wist de eer van de thuisploeg hoog te houden, maar ook hij had twee maal een belle nodig om zijn individuele overwinningen te behalen tegen Maes en Evans.

Met deze overwinning heeft Ekeren haar lot om een plaats in de play-offs te bemachtigen in eigen handen. De Antwerpenaren behaalde tot op heden twaalf punten uit zes wedstrijden. Nodo heeft nog twee wedstrijden voor de boeg met een "makkelijker" duel in de derby tegen Berlaar en een ultieme confrontatie tegen rechstreeks concurrent Vedrinamur, dat na drie wedstrijden echter nog steeds wacht op een eerste overwinning.

2 - 4 Etoile Basse Sambre - Nodo Ekeren        
0 - 1 Damien DELOBBE (A15) - Yannick MAES (A22) 2 - 3  
0 - 2 Martin BRATANOV (A23) - Benjamin ROGIERS (A8) 0 - 3  
1 - 2 Philippe SAIVE (A6) - Gavin EVANS (As14) 3 - 2  
1 - 3 Robin SAUDEMONT (A25) - Benjamin ROGIERS (A8) 0 - 3  
2 - 3 Philippe SAIVE (A6) - Yannick MAES (A22) 3 - 2  
2 - 4 Martin BRATANOV (A23) - Gavin EVANS (As14) 1 - 3