Logo

Le Logis Oudergem heeft zich in het verre Luxemburg voorbij Sud Telecom Virton geknokt. Kou Lei en Segun Toriola bleven langs beide kanten ongeslagen.

De openingszege was voor Yannick Vostes, die zich na een zware 11-2 nederlaag in de openingsset nipt wist recht te houden tegen tornooibeest Cédric Merchez. Kou Lei zette nadien Kazeem Nasiru makkelijk opzij.

Jean-Michel Saive kreeg met Toriola Segun een moeilijke tegenstander tegenover zich. De Belg verloor in 2008 nog tijdens de Olympische Spelen van de Nigeriaan en ook in de eigen competitie was Segun regelmatig te betere. Zo ook zondag in Virton, waarin Saive enkel de derde set op zijn naam kon schrijven.

Na de pauze zorgde Kou Lei met opnieuw een makkelijke zege – ditmaal tegen Merchez – voor de derde overwinning van de Brusselaars, terwijl Toriola na verlies in de eerste set Yannick Vostes zonder pardon opzij zette.

Het duel tussen Nasiru en Saive zou dus beslissen over gelijkspel of verlies voor de thuisploeg. Een spannende wedstrijd toonde de belangen en de sterkte van beide spelers, maar uiteindelijk was het toch Jean-Mi die in drie sets de zege voor Logis veilig stelde.

2 - 4 Kazeem NASIRU (As10) - Jean-Michel SAIVE (A1) 0 - 3 -12, -7, -9

In de stand behoudt Virton haar leidersplaats. Nodo Ekeren staat tweede met een gelijk aantal punten, maar twee wedstrijden meer gespeeld. Le Logis staat momenteel vierde op drie punten van de leider, maar heeft eveneens nog een wedstrijd te goed.