Logo

Dylan Berlaar heeft zoals verwacht niet kunnen stunten in Brussel. Lauren Enghien kon de eer wel redden tegen Anthony Maeck.

Berlaar was al langer zeker van de play-downs. Het wist tot nu toe enkel een gelijkspel te behalen tegen de grootste concurrent om degradatie, Tiège. Tegen Le Logis Oudergem lagen de verwachtingen dan ook niet hoog. Toch wist Lauren Enghien voor de pauze een punt te scoren voor de bezoekers door Anthony Maeck in de belle te verslaan. Tom Faes en Florent Lamoque moesten wel eerst hun meerdere erkennen in respectievelijk Jean-Michel Saive en Kou Lei.

Na de pauze verscheen Yannick Vostes aan tafel bij de thuisploeg in plaats van Saive. Lamoque verloor dan wel in drie sets, maar het was toch een nipt verlies. Maeck wiste zijn nederlaag weg door Tom Faes met 3-0 te verslaan en de zege veilig te stellen voor de Brusselaars, alhoewel met Kou Lei als laatste speler dit eerder een formaliteit was.

Met deze zege is Le Logis zeker van het herfstkampioenschap. Virton kan in haar laatste wedstrijd tegen EBS nog langszij komen, maar in het onderlinge duel heeft Oudergem de strijd in haar voordeel beslist.

 

5 - 1 Le Logis Oudergem - Dylan Berlaar        
1 - 0 Jean-Michel SAIVE (A1) - Tom FAES (B2) 3 - 0 3, 4, 8
2 - 0 KOU Lei (As2) - Florent LAMOQUE (B0) 3 - 1 4, 6, -9, 6
2 - 1 Anthony MAECK (B0) - Lauren ENGHIEN (B0) 2 - 3 8, -9, 4, -6, -9
3 - 1 Yannick VOSTES (A2) - Florent LAMOQUE (B0) 3 - 0 9, 9, 8
4 - 1 Anthony MAECK (B0) - Tom FAES (B2) 3 - 0 7, 9, 4
5 - 1 KOU Lei (As2) - Lauren ENGHIEN (B0) 3 - 0 5, 4, 5