Logo

PW Diest heeft de openingswedstrijd van de play-downs in de Superdivisie makkelijk gewonnen van degradatiekandidaat Berlaar.

De Brabanders werden na een felle strijd met Nodo en EBS alsnog naar de degradatiepoule verwezen, maar toont meteen aan dat het zich geen al te grote zorgen moet maken. Op bezoek bij het Antwerpse Berlaar won het met zware 0-6 cijfers.

Pas bij een 0-4 achterstand kon de thuisploeg wat weerwerk bieden, maar Tom Van Schil (tegen Gareth Herbert) en Florent Lamoque (Chen Song) sneuvelden in de belle. Marc Closset (foto) verloor bij de bezoekers slechts een set. Bij de thuisploeg wist jeugdtalent Vincent Van Hoven dan weer een set af te snoepen van Gareth.

Omdat de teams de helft van hun punten uit de eerste fase van het kampioenschap (afgerond naar boven) meenemen naar de play-downs, vergroot PW Diest dus haar voorsprong op Berlaar en Tiège. Die laatste twee teams zullen hoogstwaarschijnlijk onderling uitmaken wie van hen terugzakt naar 1ste Nationale, want ook Vedrinamur is op papier duidelijk sterker dan dit duo.

0 - 6 Dylan Berlaar - P.W. Diest
0 - 1 Vincent VAN HOVEN (B2) - Gareth HERBERT (As21) 1 - 3
0 - 2 Florent LAMOQUE (B0) - Marc CLOSSET (A16) 1 - 3
0 - 3 Tom VAN SCHIL (B2) - SONG Chen (As14) 1 - 3
0 - 4 Vincent VAN HOVEN (B2) - Marc CLOSSET (A16) 0 - 3
0 - 5 Tom VAN SCHIL (B2) - Gareth HERBERT (As21) 2 - 3
0 - 6 Florent LAMOQUE (B0) - SONG Chen (As14) 2 - 3