Logo

Wat voor het Antwerpse Nodo Ekeren een topwedstrijd van formaat moest worden, eindigde al in mineur nog voor de wedstrijd begon. Le Logis boekte een logische 1-5 overwinning, maar kreeg twee wedstrijden in de schoot geworpen van de thuisploeg.

De Engelsman Gavin Evans kampte een uur voor de wedstrijd plots met een pijnlijke geblokkeerde nek. Een ostheopaat beweegde hemel en aarde voor de speler van de thuisploeg, maar kreeg hem niet speelklaar. Tot overmaat van ramp was dit net de wedstrijd tegen Jean-Michel Saive, die na de pauze zijn plaats afstond aan Anthony Maeck.

Het thuispubliek rekende voor het spektakel dan maar op Benjamin Rogiers, vice-kampioen van België, maar die kon zijn stunt tegen Yannick Vostes van afgelopen weekend niet herhalen. Yannick Maes vocht voor wat hij waard was, maar kwam niet tot scoren tegen Kou Lei en Vostes. Uiteindelijk was het toch Rogiers (foto) die – niet zonder slag of stoot – een eerreddend punt scoorde tegen de invallende Maeck in het laatste duel van de wedstrijd.

 

1 - 5 Nodo Ekeren - Le Logis Oudergem        
0 - 1 Yannick MAES (A22) - KOU Lei (As2) 0 - 3  
0 - 2 Benjamin ROGIERS (A8) - Yannick VOSTES (A2) 0 - 3  
0 - 3 Gavin EVANS (As14) - Jean-Michel SAIVE (A1) 0 - 3 W.O.
0 - 4 Yannick MAES (A22) - Yannick VOSTES (A2) 0 - 3  
0 - 5 Gavin EVANS (As14) - KOU Lei (As2) 0 - 3 W.O.
1 - 5 Benjamin ROGIERS (A8) - Anthony MAECK (B0) 3 - 2