Logo

Degradatieplaats nakende voor voormalige vice-kampioen

Het gaat niet goed met La Villette Charleroi. Na het verdwijnen van de herenploeg, kwijnt de damesploeg ineens onderaan weg in de Belgische Superdivisie.

 

Charleroi verloor dit weekend met zware 1-9 cijfers bij Minerois en is nu teruggezakt naar de achtste plaats, amper twee punten boven een degradatieplaats. Een enorme kentering die vorig seizoen reeds werd ingezet toen het team zich net niet meer kon moeien met het vice-kampioenschap.

Bovenaan het klassement boeken Mortsel, Hasselt en Astrid Herstal nieuwe zeges tegen respectievelijk Centre Manage, Vedrinamur en Dinez. Ook AFP Antwerpen boekte een zege bij promovendus Schulen. De titelverdediger staat momenteel op een vijfde plaats. Bij winst in de inhaalwedstrijd tegen Dinez klimt het echter meteen terug naar de tweede plaats, op twee punten van Mortsel dat eerder dit seizoen verrassend haar stadsgenoten klopte.

Châtelet draagt de rode lantaarn. Het is nog steeds op zoek naar een eerste gelijkspel of zege. Tegen Verviers werd het een zware 10-0 nederlaag. Châtelet volgt nu op een puntje van Centre Manage en twee op op het duo Vedrinamur en Schulen.