Logo

La Villlette heeft in Diest een bijzonder grote stap gezet naar har 32ste landstitel. Het versloeg de thuisploeg met 0-7. Een winstmatch nu zondag in Charleroi is dus voldoende.

Nu met matchverslag

Voor de heenwedstrijd van de finale in Superdivisie ontvangt PW Diest huidig landskampioen Villette Charleroi. Charleroi moet Jean-Michel Saive aan de kant zetten omwille van een blessure, maar hij was wel zo sportief om mee te komen naar Diest.

De eerste wedstrijd tussen Chen "Suki" Song en Petr Korbel start traag. Korbel kan wel 1-4 uitlopen, maar de Diestse Chinees komt onmiddellijk langszij. Hij kan de Tsjech bijhouden tot 6-6. Korbel plaatst in de volgende drie punten enkele rake versnellingen en loopt 6-9 uit. Suki kan nog milderen tot 8-9, maar moet de volgende twee punten aan overlaten aan Korbel.
In de tweede set weet Petr onmiddellijk 1-6 uit te lopen met een snel en effectvol spel. Pas als Suki zijn eigen snelheid daartegenover zet, kan hij milderen tot 3-6. Daarna neemt Korbel de punten terug in handen met een 3-10 als gevolg. Song weet de eerste drie setballen te redden, maar een kantje was er teveel aan.
De derde set start zoals de tweede was geëindigd: een geluksbal voor de Tsjech, maar Suki weet in de volgende balwisselingen gelijke tred te houden tot 6-6. Daarna neemt hij zelfs twee punten voorsprong. Pech met het net en een foute bal  brengen Korbel echter terug langszij. De volgende twee punten gaan dankzij het aanvallend spel van de Chinees onder luid applaus van het publiek naar de thuisploeg. Een misser van Korbel levert bij de eerste setbal al setwinst op.
De vierde set geeft een wisselend spelbeeld op met vooral gemiste ballen door beide spelers. De Tsjech maakt er net iets minder en komt zo 3-5 voor. Bij 3-7 is het welletjes geweest voor Suki die een time-out neemt om psychologisch orde op zaken te stellen. Onmiddelijk na de onderbreking weet hij een punt te winnen, maar daarna is het Korbel die opnieuw uitloopt.

De tweede wedstrijd van de avond gaat tussen Dupuis en Wang. Teneinde de snelle aanvallen van de Chinees te voorkomen kiest Olivier voor een spel kort achter het net. Niet helemaal zonder succes, maar van zodra Wang een aanval kan starten wint hij wel het punt. Olivier verliest de eerste set met 6-11.
In de tweede set kiest Olivier resoluut voor de aanval. Dat brengt hem helaas nog minder op: bij 0-8 wint hij een eerste punt door een fout van Wang. Pas daarna weet Oli zelf een punt te scoren. In de volgende punten toont Wang twee maal zijn snelheid, weet Oli nog 1 punt te winnen maar mist ook een opslag.
Op aanraden van coach en ploegmaat kiest Olivier in de derde set voor de gecontroleerde aanval. Dit stelt hem, net zoals in de eerste set, in staat de voorsprong van Wang in bedwang te houden tot 4-6. Daarna gaat het licht echter uit en kan Wang de 0-2 op het scorebord zetten.

In de derde wedstrijd kan Cédric Merchez zijn stunt van de vorige wedstrijd herhalen door opnieuw van Gacina te winnen. De Kroaat wil dit duidelijk niet opnieuw meemaken en neemt de eerste set zonder pardon in handen. Het staat dan ook snel 3-9. De vechter in Cédric komt dan echter naar boven. Hij weet te milderen tot 6-9 en 7-10. De tweede setbal is er echter te veel aan.
De tweede set start gelijkopgaand. Pas bij 4-6 weet Gacina uit te lopen. Voldoende voor setwinst, ondanks enkele mooie balwisselingen van Merchez.
Gacina ruikt de winst en loopt in set 3 onmiddellijk 2-7 uit. De wedstrijd valt dan wat stil, waardoor Cédric kan terugkomen tot 6-8, maar Andrej maakt dan de set uit.

De gebruikelijke tandem Song/Merchez komt er in de eerste set van het dubbelspel niet aan te pas tegen het gelegenheidsduo Gacina/Wang. Charleroi wint de set met 3-11.
De wissel van opslag/ontvanger brengt beterschap in de tweede set. Diest loopt snel 8-3 uit. Voldoende voorsprong om deze set met 11-6 thuis te houden.
In de derde set weten Song en Merchez een kleine achterstand weg te werken en daarna gelijke tred te houden met de buitenlandse Karolingers. Bij 8-8 nemen Wang en Gacina echter twee punten voorsprong. De eerste setbal is meteen de goede.
De vierde set geeft weer het ideale opslag/ontvang-duo voor Diest. Ze lopen dan ook bijzonder snel uit tot 6-1. bij 9-3 hapert het spel van de thuisploeg, waardoor Charleroi, ondanks een time-out van Diest, terug kon komen tot 9-8. Merchez en Song weten het spel gelukkig nog uit te spelen en dwingen via 11-8 een belle af.
Die belle verloopt in eerste instantie goed voor de bezoekers. Zij hebben bij de kantwissel een 5-3-voorsprong. Diest kan in haar beste opstelling nog tot 8-10 gelijke tred houden, maar moet zich bij 8-11 gewonnen geven. Villette is zo al zeker van winst in Diest.

Na de pauze volgt een Chinees onderonsje: Suki neemt het op tegen Wang. Chen Song kiest hier duidelijk voor de aanval teneinde Wang in de verdediging te drukken. Een tactiek met duidelijk potentieel, maar Wang is te sterk om hem effectief uit te voeren. In een mum van tijd staat het 3-11.
Suki kon de tweede set met dezelfde tactiek wel uitlopen tot 4-2. Daarna was Wang terug te sterk en was het bijzonder snel 5-11.
Ook in de derde set blijft Wang zijn hoogstaand snel spel spelen. Song maakt, ondanks mooi en sterk weerwerk, nauwelijks kans. Wang wint de set uiteindelijk met 4-11.

De strijd der titanen (Merchez - Korbel) begint in het voordeel van Cédric. Hij weet een voorsprong van twee punten bij elkaar te rapen. Een voorsprong die hij bij 7-7 wel terug kwijt is. Korbel kan echter niet definitief wegspringen van Cédric. Pas bij 10-12 heeft hij de set binnen.
Cédric kiest in de tweede set voor de aanval, maar maakt te veel fouten en kijkt zo tegen een 2-6 achterstand aan. De veer lijkt wat gebroken en Korbel wint met 4-11.
Met goede moed begint Merchez aan de derde set. Maar Korbel blijkt opnieuw een stuk te sterk: 0-6. Pas bij 1-7 weet de thuisspeler een punt te pakken met een mooie aanval, onmiddellijk gevolgd door een tweede punt. Korbel neemt even wat gas terug. Cédric kan milderen tot 4-10, maar de eerste setbal is meteen de goede voor de Tsjech.

Als laatste spelen Olivier Dupuis en Andrej Gacina tegen elkaar. Olivier volgt de raad van Suki op om zelf aan te vallen, maar maakt hierbij te veel fouten. Gecombineerd met enkele winners van Gacina staat het al snel 2-10. Met een goede opslag kan Oli nog een derde punt pakken, maar de tweede setbal was er teveel aan.
Hetzelfde beeld in de tweede set. Olivier verliest deze met 4-11.
In de derde set is het Gacina die de fouten begint te maken en Olivier de winners. Een 5-4 tussenstand doet de hoop op setwinst bij de supporters oplaaien. Gacina speelt echter iets voorzichter en kan zo gelijke tred houden met de thuisspeler. Het voorzichtige spel geeft Dupuis wel de kans om af en toe uit te halen. Bij 7-7 maakt Oli echter twee fouten op rij. Ondanks luide aanmoedigingen van het publiek beslist het net dat het tijd is voor matchbal. De eerste wordt echter gered. De tweede is er, door een sterke opslag van Gacina, te veel aan.