Logo

Nodo Ekeren heeft een morele overwinning geboekt op bezoek bij La Villette Charleroi. De titelpretendent heeft de jarenlange landskampioen La Villette Charleroi met forfaitscore verslagen.

Toegegeven, de promovendus La Villette van dit seizoen is helemaal andere koek dan het team dat voor Belgische successen zorgde in de Champions League. Niettemin toont het wel de ambities van de Antwerpenaren, die op bezoek in Charleroi slechts drie sets moesten afstaan. Amaury Delhez kon in de openingswedstrijd een set afsnoepen van Paul Drinkhall, die het weekend ervoor nog de finale speelde van de Open van Rusland. Benjamin Rogiers verloor een set tegen zowel Oleg Danchenko en Christian Blondeau, waardoor Yannick Maes als enige echt ongeslagen bleef.

Nodo Ekeren zet daarmee opnieuw een belangrijk resultaat neer met hoog op de play-offs. Zes teams strijden daar immers voor vijf beschikbare plaatsen. De Antwerpse ploeg behoudt met nog twee wedstrijden te gaan minstens twee punten voorsprong op Vedrinamur, momenteel de verliezende kandidaat. Sokah en Le Logis volgen op drie punten, maar hebben nog een wedstrijd te goed.

 

0 - 6 La Villette Charleroi - Nodo Ekeren
0-1Amaury DELHEZ (B0)-Paul DRINKHALL (As1)1-3
0-2Oleg DANCHENKO (B0)-Yannick MAES (A23)0-3
0-3Christian BLONDEAU (B0)-Benjamin ROGIERS (A5)1-3
0-4Amaury DELHEZ (B0)-Yannick MAES (A23)0-3
0-5Christian BLONDEAU (B0)-Paul DRINKHALL (As1)0-3
0-6Oleg DANCHENKO (B0)-Benjamin ROGIERS (A5)1-3