Logo

Sokah Hoboken heeft de verplaatsing naar Doornik overleefd. In een spannend duel won het weliswaar met 1-5, maar de verschillen waren kleiner dan de ruime einduitslag.

Het Antwerpse team kampte met blessureleed, want Kilomo Vitta moest zijn bijdrage aan de wedstrijd beperken tot coachen. In zijn plaats trad Sau Ayemojuba (B2) aan. Doornik kon dan weer voor het eerst ten volle rekenen op de diensten van hun tweede A-speler, Julien Indeherberg.

Sau (foto) zette meteen de toon voor zijn avond, want hij stuntte in drie sets tegen Julien Renard. Indeherberg sneuvelde pas in de belle tegen de sterke Fransman Victorien Le Guen en ook Zhang Dong Ying kon pas in de vijfde set afstand nemen van Clément Hennaut.

Le Guen verzekerde de overwinning voor Sokah door Renard in vier sets opzij te zetten, waarna Ayemojuba opnieuw een schitterende partij speelde tegen A-speler Hennaut. De thuisspeler kon de eerredder voor Don Bosco pas in de belle veilig stellen. In de slotwedstrijd nam Zhang nog de maat van Indeherberg.

Kilomo Vitta: "Sau speelde enorm goed en de andere partijen waren bijzonder spannend. Door wisselende resultaten kon het gerust 0-6 worden voor ons, of veel erger..."

 

1 - 5 Don Bosco Tournai - Sokah Hoboken
0-1Julien RENARD (B0)-Sau AYEMOJUBA (B2)0-3
0-2Julien INDEHERBERG (A10)-Victorien LE GUEN (As3)2-3
0-3Clément HENNAUT (A20)-ZHANG DONG Ying (A11)2-3
0-4Julien RENARD (B0)-Victorien LE GUEN (As3)1-3
1-4Clément HENNAUT (A20)-Sau AYEMOJUBA (B2)3-2
1-5Julien INDEHERBERG (A10)-ZHANG DONG Ying (A11)1-3