Logo

Sokah Hoboken deed gouden zaken in de strijd om een plek in de play-offs van de Belgische Superdivisie. Het was in eigen huis te sterk voor Sud Telecom Virton.

Het beloofde een topwedstrijd te worden tussen de vice-kampioen en de huidige leider in de stand. Met vier belles lost het duel tussen Sokah en Virton die beloftes ook effectief in. Ze werden zelfs eerlijk verdeeld onder de teams.

Zo wist Zhang Dong Ying ei zo na de Luxemburgse kopman Segun Toriola te verschalken, maar de Nigeriaan bleef in de beslissende vijfde set toch overeind. Na een vlotte overwinning van de Braziliaan Cazuo Matsumoto (foto) op Kazeem Nasiru volgde een uitermate spannend duel tussen de Fransman Stéphane Ouaiche en Cédric Merchez. In de eerste vier sets gaven ze elkaar geen duimbreed toe en was het verschil telkens maximaal twee punten. Er volgde echter een anticlimax in de belle waarbij Merchez slechts een punt kon scoren.

Na de pauze moest Zhang opnieuw pas zijn meerdere erkennen in de belle. Ditmaal was het verschil weliswaar kleiner tegen Nasiru. Stéphane Ouaiche bezorgde Sokah het eerste punt van de avond door onverwacht in drie sets de Nigeriaan Toriola de baas te blijven. In een spannend slotduel leverde Merchez een puike prestatie door een belle af te dwingen tegen Matsumoto, maar die hield het hoofd koel.

 

4 - 2 Sokah Hoboken - Sud Telecom Virton
0-1ZHANG DONG Ying (A11)-Segun TORIOLA (As2)2-37, -12, -7, 6, -6
1-1Cazuo MATSUMOTO (As1)-Kazeem NASIRU (As8)3-03, 6, 3
2-1Stéphane OUAICHE (As2)-Cédric MERCHEZ (A8)3-29, -10, 10, -10, 1
2-2ZHANG DONG Ying (A11)-Kazeem NASIRU (As8)2-3-8, 7, 8, -9, -8
3-2Stéphane OUAICHE (As2)-Segun TORIOLA (As2)3-08, 9, 5
4-2Cazuo MATSUMOTO (As1)-Cédric MERCHEZ (A8)3-2-4, 8, -8, 7, 6

 

In de stand behoud Virton een voorsprong van twee punten op Sokah Hoboken, dat weliswaar een wedstrijd minder heeft gespeeld. Beide teams hebben nu uitstekende papieren om zich te plaatsen voor de play-offs.