Logo

Titelverdediger Le Logis Oudergem lijkt niet in staat zich te plaatsen voor de play-offs. Het verloor gisteravond met 4-2 op bezoek bij Nodo en bezet daardoor momenteel de zesde plaats in de stand.

De Brusselaars rekenen dit seizoen niet meer op de Kroaat Kou Lei en dat lijkt op korte termijn nefast te zijn voor Le Logis. Dat blijkt onder meer uit de recente nederlaag tegen Le Logis Oudergem, waar Paul Drinkhall en Michel Martinez ongeslagen bleven voor de Antwerpenaren, zélfs tegen Yannick Vostes en tafeltennisicoon Jean-Michel Saive. Bij Nodo werd Yannick Maes opgeofferd tegen de A-spelers van de hoofdstedelingen, terwijl Anthony Maeck - die het in Finland acterende talent Jasper Merckx verving - logischerwijs te kort kwam tegen de Engelsman en de Fransman.

4 - 2 Nodo Ekeren - Le Logis Oudergem
1-0Michel MARTINEZ (As4)-Yannick VOSTES (A4)3-24, -11, 11, -9, 7
2-0Paul DRINKHALL (As1)-Anthony MAECK (B0)3-06, 12, 3
2-1Yannick MAES (A23)-Jean-Michel SAIVE (A1)0-3-11, -6, -6
3-1Michel MARTINEZ (As4)-Anthony MAECK (B0)3-06, 8, 7
3-2Yannick MAES (A23)-Yannick VOSTES (A4)0-3-6, -5, -3
4-2Paul DRINKHALL (As1)-Jean-Michel SAIVE (A1)3-1-12, 4, 7, 8

 

Met deze overwinning voegt Nodo Ekeren de daad bij haar woord: het gaat resoluut voor de titel en deelt de leidersplaats momenteel met Sokah Hoboken. De keuze van Le Logis om het eigen talent te laten spelen is een mooie daad die het Belgische tafeltennis alle eer aan doet. Helaas dreigt Le Logis hierdoor dit jaar de boot om de strijd met de landstitel te missen. De Brusselaars moeten zondag winnen bij PW Diest om Vedrinamur voorbij te steken op de vijfde plaats, want onderling staan de Namenaars beter geplaatst. En zelfs dan zijn punten in het slotduel bij leider Sokah noodzakelijk om het Naamse team achter zich te houden, tenzij Don Bosco op de slotdag als scherprechter kan optreden door punten af te snoepen van Vedrinamur. PW Diest mag zich bij een eventueel verlies tegen Le Logis ook niet veilig achten in het slotduel tegen EBS.