Logo

Nodo Ekeren heeft ook de thuiswedstrijd tegen Sud Telecom Virton niet winnend kunnen afsluiten. Yannick Maes kon in extremis een 2-1 voorsprong nog omzetten in een gelijkspel.

De Antwerpse thuisploeg begon nochtans goed aan het duel met zeges van Drinkhall tegen Nasiru en Rogiers op Merchez. Thuisvedette Yannick Maes moest logischerwijs zijn meerdere erkennen in de Nigeriaan Segun Toriola. Nodo leek dus op weg om onmiddellijk na de pauze minstens het gelijkspel af te dwingen.

Niets was echter minder waar, want de Britse Top-100 speler Drinkhall ging onverwacht de boot in tegen Toriola, terwijl ook Benjamin de op papier zwakkere Nasiru niet kon verslaan. Alle druk kwam daardoor op de schouders van Maes (foto), die met Merchez bovendien een tegenstander trof waar hij nog nooit van had gewonnen. In een spectaculaire partij wist de thuisspeler echter te verrassen en het gelijkspel veilig te stellen.

3 - 3 Nodo Ekeren - Sud Telecom Virton
1-0Paul DRINKHALL (As1)-Kazeem NASIRU (As8)3-0
1-1Yannick MAES (A23)-Segun TORIOLA (As2)1-3
2-1Benjamin ROGIERS (A5)-Cédric MERHCEZ (A8)3-2
2-2Paul DRINKHALL (As1)-Segun TORIOLA (As2)1-3
2-3Benjamin ROGIERS (A5)-Kazeem NASIRU (As8)1-3
3-3Yannick MAES (A23)-Cédric MERHCEZ (A8)3-1

 

Met het zoveelste gelijkspel op het hoogste niveau kan geen van beide teams een kloofje slaan. Het is dus maar de vraag of de Antwerpse formatie voldoende heeft aan deze puntendelingen om haar titelambities waar te maken. Virton behoudt alleszins zicht op de door haar gewenste podiumplaats.