Logo

Het Brusselse Le Logis boekte afgelopen zondag een logische 1-5 overwinning op bezoek bij degradatiekandidaat Tiège.

Gaetan Swartenbrouckx (A22) zorgde in het openingsduel meteen voor wat later de eerredder zou blijken door Jasper Merckx (B0) in drie sets te verslaan. Jonathan Junius (B0) was tegen Yannick Vostes (A4) nog dicht bij een stunt, maar de voormalige Belgische kampioen trok in de belle toch aan het langste eind. Jean-Michel Saive bracht Oudergem voor de rust definitief op voorsprong.

Na de pauze was Swartenbrouckx dicht bij een tweede punt, maar opnieuw ontsnapte Vostes de dans door de vijfde set nbaar zich toe te trekken. Merckx (tegen Lemaitre) en Saive (tegen Junius) diepten de score nadien verder uit.

1-5Jonathan JUNIUS (B0)-Jean-Michel SAIVE (A1)0-3

Le Logis blijft dankzij deze overwinning - zoals verwacht - autoritair leider in de play-downs. Tiège staat momenteel op een veilige derde plaats met twee punten voorsprong op Doornik en drie op Charleroi, alhoewel die laatste wel nog een wedstrijd te goed heeft.