Logo

Le Logis Oudergem heeft ook haar voorlaatste wedstrijd makkelijk gewonnen in de play-downs. Degradatiekandidaat Don Bosco maakte nauwelijks een vuist.

De Brusselaars speelden thuis niet op hun sterkst. Jean-Michel Saive was dan wel aanwezig, maar de ploeg startte verder met Jasper Merckx en Christophe Gérard in de basis, maar hield Yannick Vostes wel achter de hand. Het Henegouwse Don Bosco zakte anderzijds zonder Julien Indeheberg af en stelde eveneens een B2-speler op.

De ontmoeting startte met een uitstekende overwinning van talent Merckx op Clément Hennaut, de enige A-speler in de Doornikse selectie van de dag. Saive, Gérard en Merckx opnieuw walsten nadien over de bezoekers. Hennaut prikte nog terug door logischerwijs Gérard opzij te zetten, die weliswaar een set kon afsnoepen van de Doornikse kopman. De invallende Vostes besloot de wedstrijd tegen Poncelet.

{wedstrijdduel stand:="2-0" homewinner:="Jean-Michel SAIVE (A1)" away:="Julien RENARD (B0)" sets:="3-0" details=""}

{wedstrijdlaatsteduel stand:="5-1" homewinner:="Yannick VOSTES (A4)" away:=Quentin PONCELET (B2)" sets:="3-0" details=""}

 

Logis Oudergem was al eerder zeker van het behoud, terwijl het voor de leidersplaats haar eigen lot in handen heeft. Don Bosco Doornik miste een kleine kans op meer door Indeherberg niet mee te nemen naar Brussel. Het heeft momenteel een punt voorsprong op La Villette, dat nog een wedstrijd te goed heeft, en twee minder dan Tiège dat momenteel de veilige derde plek bezet.

5 - 1 Le Logis Oudergem - Don Bosco Doornik
1-0Jasper MERCKX (B0)-Clément HENNAUT (A20)3-1
3-0Christophe GERARD (B2)-Quentin PONCELET (B2)3-0
4-0Jasper MERCKX (B0)-Julien RENARD (B0)3-0
4-1Christophe GERARD (B2)-Clément HENNAUT (A20)1-3