Logo

Etoille Basse Sambre heeft afgelopen weekend haar werk gedaan in Charleroi: het boekte een logische zege op La Villette. Christian Blondeau steelde wel de show bij de thuisploeg.

De voormalige A-speler wist te verrassen met een ongeslagen status tegen de Naamse bezoekers. Blondeau herhaalde zijn zege op Matas Skucas, maar stuntte met een overwinning in de belle tegen Tim Janssens.

De 2-4 einduitslag voor EBS had er overigens ook anders kunnen uitzien. Diezelfde Janssens speelde in de afsluitende wedstrijd immers opnieuw een belle tegen Oleg Danchenko, terwijl Robin Saudemont eveneens vijf sets nodig had in zijn duel tegen Amaury Delhez. 

2 - 4 La Villette Charleroi - Etoille Basse Sambre
0-1Amaury DELHEZ (B0)-Matas SKUCAS (B0)0-3
0-2Oleg DANCHENKO (B0)-Robin SAUDEMONT (B0)1-3
1-2Christian BLONDEAU (B0)-Tim JANSSENS (A21)3-2
1-3Amaury DELHEZ (B0)-Robin SAUDEMONT (B0)2-3
2-3Christian BLONDEAU (B0)-Matas SKUCAS (B0)3-2
2-4Oleg DANCHENKO (B0)-Tim JANSSENS (A21)2-3

 

La Villette heeft door deze nederlaag nog steeds geen zekerheid over het behoud. Het bezet momenteel de laatste plaats met een punt achterstand op Don Bosco Doornik, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Tiège heeft - met wel hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden - een voorsprong van twee punten. Etoille Basse Sambre heeft zich met deze zege definitief veilig gespeeld.