Logo

Op de slotdag van de reguliere competitie hebben de dames van KTTC AFP Antwerpen alle twijfels weggenomen over de kampioensstrijd. Met een klinkende 10-0 zege tegen Tamara Hoeselt verzekerden ze zich van de zesde landstitel.

De Antwerpse topclub liet niets aan het toeval over en trad met Natalija Klimanova (As1), Elena Chmiguelskaia (A10) en Angelique Gertenback (B0) aan in haar sterkste opstelling. De Limburgse meisjes konden niet rekenen op Eline Loyen. Hun ploeg bestond bijgevulg uit de zussen Rebecca en Claudia Gerrits en Melissa Wagemans.

Tamara Hoeselt, middenmoter in de superdivisie bij de dames, gaf zich niet zonder slag of stoot over. De bezoekers bleken uiteindelijk toch geen partij voor de Antwerpse dames en konden enkel in het dubbelspel een eerreddende set binnenhalen. Na afloop van de partij barsttte dolle vreugde uit in het Borgerhoutse kamp en overhandigden Herman Lemmens (voorzitter van de Nationale Sportcommissie) en Marc Gijs (voorzitter van het Provinciaal comité van Antwerpen) de felbegeerde trofee aan hun prvinciegenoten.

Voor KTTC AFP Antwerpen is het reeds de zesde landstitel in haar bestaan. De allereerste titel won de club in het seizoen 1955-1956. Sinds 2009 sleepten ze de Belgische titel nog vijf maal in de wacht. Elena Chmiguelskaia is de enige speelster die deel uitmaakte van de vijf recentste kampioenenformaties. Voor Natalija Klimanova was het haar tweede titel met AFP Antwerpen, terwijl de zeventienjarige Nederlandse revelatie Angelique Gertenbach haar eerste Belgische titel mocht vieren.