Logo

Het is nu bijna zeker, de nieuwe landskampioen komt uit Antwerpen. Nodo Ekeren en Sokah Hoboken speelden zaterdagavond in Ekeren gelijk, waardoor het al heel vreemd moet zijn als Virton nog met de titel zou lopen.

Titelfavoriet Sokah Hoboken heeft nog een heel inhaalparcours af te leggen, maar moest op bezoek bij stadsgenoten Ekeren het onderste uit de kan halen om een gelijkspel af te dwingen. De thuisploeg kon rekenen op ongeslagen kopman Paul Drinkhall en Michel Martinez. De Fransman wist na zijn openingszege op Kilomo Vitta ei zo na te stunten tegen zijn landgenoot Stéphane Ouaiche, maar de sterke man van Sokah wist een 2-1 achterstand nog recht te trekken. Met een zege op Yannick Maes komt ook hij ongeslagen uit het duel. De Braziliaan Cazuo Matsumoto tekende voor het derde punt voor de bezoekers met een logische zege op Maes, nadat hij eerder de duimen moest leggen tegen Drinkhall. 

3 - 3 Nodo Ekeren - Sokah Hoboken
1-0Michel MARTINEZ (As4)-Kilomo VITTA (A12)3-09, 14, 6
1-1Yannick MAES (A23)-Stéphane OUAICHE (As2)0-3-5, -9, -12
2-1Paul DRINKHALL (As1)-Cazuo MATSUMOTO (As1)3-08, 6, 3
2-2Michel MARTINEZ (As4)-Stéphane OUAICHE (As2)2-3-9, 8, 6, -6, -7
3-2Paul DRINKHALL (As1)-Kilomo VITTA (A12)3-13, -7, 5, 8
3-3Yannick MAES (A23)-Cazuo MATSUOMOTO (As2)1-39, -4, -5, -10

 

Nodo Ekeren volgt dankzij dit gelijkspel op een punt van Virton, maar de Luxemburgers zijn wel reeds uitgespeeld. Sokah Hoboken puurde uit vijf wedstrijden 23 punten en heeft dus nog drie wedstrijden (met maximaal negen winstpunten) te gaan.

Als Nodo woensdag op bezoek bij Sokah wint, of bij een gelijkspel een beter set- of puntencoöefficiënt kan voorleggen (nu: 12-10; 211-199), dan verovert de Ekerse formatie de titel.

Sokah mag geen steek laten vallen in haar duels tegen PW Diest, mag niet verliezen van Nodo en moet bij een eventueel nieuw gelijkspel haar acherstand in coëfficiënten op haar stadsrivalen inhalen om zelf met de landstitel aan de haal te gaan.

Virton kan alleen de lachende derde worden als Sokah wint van Nodo, maar onverwacht niet kan winnen in haar dubbele confrontatie met Diest, en dit zelfs enkel op voorwaarde dat het een beter puntencoëfficiënt heeft dan Nodo.