Logo

Forfait Eline Loyen nekt Hasselt in Limburgse derby tegen Schulen

De Belgische Superdivisie bij de dames kent slechts een ongeslagen leider meer: Immo Mortsel. Hasselt moest dit weekend de rol lossen tegen degradatiekandidaat Schulen.

 

De Limburgers speelden dit weekend een derby tegen Schulen, maar zakten met slechts twee spelers af. Eline Loyen was afwezig. Dit gaf de thuisploeg kansen en die namen ze. Lisa Lung (foto) bleek een onneembare horde, maar Delfien Marijsse moest twee tegenstanders feliciteren. Ook in het dubbelspel bleek de thuisploeg de betere waardoor het met 6-4 haar eerste seizoensoverwinning viert en meteen ook de laatste plaats achter zich laat.

Mortsel hoefde niet te spelen om ongeslagen te blijven. La Villette Charleroi moest forfait geven voor de verplaatsing naar Antwerpen en zakt zo terug naar een achtste plaats met amper een puntje meer dan Schulen.

Naast Schulen wist ook Vedrinamur een eerste overwinning te boeken bij de dames. Het won van Châtelet, dat nu de rode lantaarn draagt met vijf punten uit vijf wedstrijden. Centre Manage staat momenteel voorlaatste met zes punten. Dit weekend ging het thuis met 3-7 ten onder tegen Dinez.

Bovenaan het klassement hielden Herstal en Minerois elkaar in evenwicht in de Luikse derby. Herstal staat nu derde met twaalf punten, eentje minder dan Hasselt, op de voet gevolgd door Minerois met elf.

Titelverdediger AFP Antwerpen bezet momenteel een vijfde plaats met tien punten uit vier wedstrijden na een 8-2 overwinning tegen Verviers. Het heeft wel nog een wedstrijd te goed tegen Dinez.